Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

integruję swoją stronę z IPB. Chcę teraz zaimplementować mechanizm wylogowania. Myślałem po prostu, żeby link "Wyloguj" przekierowywał do właściwej strony wylogowującej IPB. Jednak nie da rady. Bo każdy user ma unikalny link z jakimś haszem, który nie wiem skąd się bierze.

Mój link wygląda tak:

index.php?app=core&module=global&section=login&do=logout&k=0261d5b2c8e5fb615f4c4702873c936b

Czym jest ten kod k? Nie jest to id sesji bo sprawdzałem. Skąd mogę ten kod pobierać?

Z góry dziękuję za pomoc.

• Manager
Opublikowano

Jeśli nie zrobiłeś zbyt wiele, to radzę poważnie rozważyć skorzystanie z IP.Converge -> w skrócie jest to mostek, moduł, integrator, jak zwał zwał, służący do właśnie takich operacji -> tworzenia mostków pomiędzy różnymi aplikacjami i uwspólniający bazy użytkowników.

Nie tak dawno wydano pierwsze dodatki -> łączenie IP.Board z Joomlą, WP i WP (WM? ).

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Minął już dłuższy czas od tego problemu, ale znalazłem rozwiązanie.

Kod wylogowania ma następującą postać:

md5(mail_usera&member_login_key&data_dolaczenia)

Wszystko to jest zapisane w tabeli "members" forum.

Czyli problem rozwiązany (po 4 miesiącach) :blink:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.