godfather Opublikowano 28 Marca 2009 Opublikowano 28 Marca 2009 Dostałem dziś PW od moderatora z taką treścią: Mam pytanie odnośnie łączeni a postów chciałbym zrobić tak aby temat zaczynał jakiś nasz moderator albo sm bo nie chcę zmieniać treści postów użytkowników. Chciał bym jeszcze aby każdy temat w muzyce zaczynał się od naszego uploadu więc zacząłem trochę wysyłać, ale nie mogę połączyć tak tematów aby mój był pierwszy bo się ustawiają według dat. I czy jest możliwość żeby zmienić date albo jakoś go ustawić pierwszym w temacie ? W sumie to pomysł mi się podoba, ale ipb ustawia w przypadku łączenia tematów posty w kolejności chronologicznej. Da się to jakoś zmienić, tak żeby była możliwość dowolnego ustawiania postów w temacie? Ewentualnie może jakaś modyfikacja już jest napisana? "Przyjaciel zawsze powinien nie doceniać naszych zalet... ...wróg zawsze przeceniać nasze wady." Don Vito Corleone Dlaczego for, a nie forów? Nie daj się powielanym stereotypom. † Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Manager DawPi Opublikowano 28 Marca 2009 Manager Opublikowano 28 Marca 2009 Hm, ale jakie sortowanie Cię interesuje dokładnie? Bo ten cytat jakiś 'dziwny' jest. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
godfather Opublikowano 28 Marca 2009 Autor Opublikowano 28 Marca 2009 Rozpiszę nieco. Mamy taką sytuację: - "TEMAT A" napisany dnia 14.01.2009 r., w środku powiedzmy 3 posty dodatkowo napisane (ostatni: 11.02.2009 r.) teraz tworzę nowy temat: - "TEMAT B" napisany dnia 28.03.2009 r., czyli dzisiaj I teraz chcę połączyć oba tematy, tak by "TEMAT B" był ustawiony jako pierwszy post, a cały "TEMAT A" było kolejno postami 2, 3... Mam nadzieję, że na razie jasne. Problem w tym, że ipb domyślnie sortuje posty przy łączeniu tematów chronologicznie, od najstarszego. Czyli ta sytuacja, którą opisałem jest niewykonalna. "TEMAT B" jest dodawany jako ostatni post, a chcę by był jako pierwszy w połączonym temacie. "Przyjaciel zawsze powinien nie doceniać naszych zalet... ...wróg zawsze przeceniać nasze wady." Don Vito Corleone Dlaczego for, a nie forów? Nie daj się powielanym stereotypom. † Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
wareczek Opublikowano 28 Marca 2009 Opublikowano 28 Marca 2009 Musiałbyś zmienić na sztywno w bazie danych czas napisania posta przez moderatora. Oczywiście moderatorzy nie mają dostępu do bazy i bardzo dobrze Ale widziałbym tutaj jakąś modyfikację zmieniającą czas napisania dowolnego posta tylko dla uprzywilejowanych użytkowników. Raczej nie spotkałem się z taką niestety :/
godfather Opublikowano 28 Marca 2009 Autor Opublikowano 28 Marca 2009 No tak, tylko pomyślałem, że gdzieś musi być wpisane, że ipb układa posty w temacie chronologicznie od najwcześniej napisanego posta. Może się nie znam, ale skrypt sam z siebie chyba tego nie wymyśli? "Przyjaciel zawsze powinien nie doceniać naszych zalet... ...wróg zawsze przeceniać nasze wady." Don Vito Corleone Dlaczego for, a nie forów? Nie daj się powielanym stereotypom. † Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Manager DawPi Opublikowano 28 Marca 2009 Manager Opublikowano 28 Marca 2009 Hm, a reasumując - to czego oczekujesz? intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
godfather Opublikowano 28 Marca 2009 Autor Opublikowano 28 Marca 2009 Po 1. czy jest coś takiego wykonalne Po 2. jak trudne byłoby to do wykonania Po 3. czy byłbym w stanie to sam wykonać - od czego zacząć Oczywiście nie wymagam żebyś pisał jakąś taką modyfikację, cenię sobie Twój czas i jeśli jest to skomplikowane to cóż - moderatorzy przeżyją bez tego "Przyjaciel zawsze powinien nie doceniać naszych zalet... ...wróg zawsze przeceniać nasze wady." Don Vito Corleone Dlaczego for, a nie forów? Nie daj się powielanym stereotypom. † Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Manager DawPi Opublikowano 28 Marca 2009 Manager Opublikowano 28 Marca 2009 Ale CO dokładnie? intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
godfather Opublikowano 28 Marca 2009 Autor Opublikowano 28 Marca 2009 Ustawianie postów w temacie w dowolnej kolejności. "Przyjaciel zawsze powinien nie doceniać naszych zalet... ...wróg zawsze przeceniać nasze wady." Don Vito Corleone Dlaczego for, a nie forów? Nie daj się powielanym stereotypom. † Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Manager DawPi Opublikowano 28 Marca 2009 Manager Opublikowano 28 Marca 2009 Hehe, ale dowolna kolejność to żadna kolejność. Sorry, mam ścisły umysł. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
godfather Opublikowano 28 Marca 2009 Autor Opublikowano 28 Marca 2009 Ściślej ustawienie dowolnego postu w temacie jako pierwszy. Takie przesunięcie go do góry jakby. Nie wiem jak dokładniej jeszcze wyjaśnić "Przyjaciel zawsze powinien nie doceniać naszych zalet... ...wróg zawsze przeceniać nasze wady." Don Vito Corleone Dlaczego for, a nie forów? Nie daj się powielanym stereotypom. † Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Manager DawPi Opublikowano 28 Marca 2009 Manager Opublikowano 28 Marca 2009 Wiem o co chodzi - sporka modyfikacja, na którą czasu brak. ;/ intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
godfather Opublikowano 28 Marca 2009 Autor Opublikowano 28 Marca 2009 Nie będę naciskał, tym bardziej, że premiera trójki już blisko, a modyfikacji potrzebna by mi była wręcz na wczoraj. Szczerze to liczyłem w sumie, że coś takiego już jest napisane "Przyjaciel zawsze powinien nie doceniać naszych zalet... ...wróg zawsze przeceniać nasze wady." Don Vito Corleone Dlaczego for, a nie forów? Nie daj się powielanym stereotypom. † Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Manager DawPi Opublikowano 28 Marca 2009 Manager Opublikowano 28 Marca 2009 Ew. BUMP BUMP BUMP spróbuj -> http://www.invisionmodding.com/index.php?a...mp;showfile=772 intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
godfather Opublikowano 29 Marca 2009 Autor Opublikowano 29 Marca 2009 W sumie fajna modyfikacja nawet, która "podbija" temat bez dodawania odpowiedzi. Przesuwa temat na górę i oznacza jako nieprzeczytany. Taki bajer, ale może ktoś skorzysta na tym "Przyjaciel zawsze powinien nie doceniać naszych zalet... ...wróg zawsze przeceniać nasze wady." Don Vito Corleone Dlaczego for, a nie forów? Nie daj się powielanym stereotypom. † Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Manager DawPi Opublikowano 29 Marca 2009 Manager Opublikowano 29 Marca 2009 Informacja: Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Rekomendowane odpowiedzi