Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam dziwaczny błąd który zauważyłem wczoraj, mianowicie:

Przechodząc do edycji profilu, i klikając na "Zmień zdjęcie" pojawia mi się wyłącznie fragment okienka, zakreślony na załączonym obrazku.Nic poza tym. Co najwyżej moge to zamknąć.

gallery_1_3_15688.png

Co gorsze, dla zwykłych użytkowników ta sekcja do zmiany zdjęcia w ogóle jest niedostępna bo jej nawet nie widać.

• wersja forum 3.2.3
  • nic nie grzebałem w uprawnieniach pomiedzy aktualizacjami (użytkownicy mogą dostosowywać profil)
  • niestety nie sprawdzałem tego w wersji 3.2.2
  • z poziomu acp mogę ustawić zdjęcie
  • to samo dzieje się na standardowym skinie

Czy ktoś ma jakiś pomysł jak to w ogóle ugryźć?

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

Ja nie widzę na tym użytkowników możliwości edycji zdjęcia profilowego.

Bo chyba tylko na koncie admina wyświetla się przycisk. Mam zmienić uprawnienia?

Edycja, podpiąłem się pod konto moderatora i tam wyświetla się przycisk i normalnie można zmienić zdjęcie. WTF?

Edytowane przez insp
Opublikowano

Reasumując: grupy funkcyjne mogą edytować, a inne nie?

Przed chwilą sprawdziłem jeszcze jedno, moje konto adm miało ustawione grupę podrzędną Moderatorzy. Po usunięciu siebie z tej grupy też nie widzę przycisku jak reszta zwykłych użytkowników. :mad: Wychodzi na to że tylko Moderatorzy mogą zmieniać zdjęcie w edycji profilu.

Opublikowano (edytowane)

Masz zaktualizowany ten skin?

A widzisz, myślałem że mam zaktualizowany bo twierdzili wcześniej że to skin do wersji 3.2.3 ale okazuje się że:

Recent News: If you have upgraded your board to 3.2.3, you must reinstall your skin from scratch.

Proszę nie zamykać jeszcze tego tematu, zobaczę co wymodzili ze skinem i dam znać czy pomogło.

DawPi, dzięki za trop.

Edycja: Na szybko zainstalowałem nowego skina, niestety problem nadal występuje. Jak już wcześniej napisałem, występuje też na standardowym skinie.

Edytowane przez insp
Opublikowano (edytowane)

Gdyby ktoś miał podobne problemy, podaje rozwiązanie, które okazało się banalne :sarcastic_hand:

Zaloguj się do ACP > Użytkownicy > Grupy > (wybierz grupę u której występuje problem) > zakładka Globalne > Limity zdjęć osobistych Maksymalna wielkość wysyłanego pliku > upewnij się, że to pole nie jest puste!

Temat do zamknięcia.

Edytowane przez insp
Opublikowano (edytowane)

Jakby to pole było puste(lub szerokość czy wysokość) to nie było by nawet opcji(przycisku) wrzucania zdjęcia, no chyba że to tylko na tym skinie.

Właśnie w tym leżał problem.

Przed chwilą sprawdziłem jeszcze jedno, moje konto adm miało ustawione grupę podrzędną Moderatorzy. Po usunięciu siebie z tej grupy też nie widzę przycisku jak reszta zwykłych użytkowników.

Dotyczyło to wszystkich skinów. Mylące dla mnie było to, że okienko popup pojawiało się częściowo.

Edytowane przez insp
  • Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.