Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Błędy po aktualizacji IP BOARD z 3.1.4 na 3.2.3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. gdy klikam na górze nazwę mojego profilu ze strzałką w dół nie wysuwa się menu, nic się nie dzieje... Błąd występuje pod każdą przeglądarką,
  2. tak samo nie działa menu na dole "Zmień styl" po kliknięciu nic się nie pojawia...
  3. w profilu usera nie działają tabsy - jak kilkam nic się nie dzieje tak samo jak z menu
  4. jak wchodzę na stronę ze wszystkimi zmianami statusów widzę taki błąd:
    [b]Fatal error[/b]: Access level to statusLikeNotifications::_reply() must be protected (as in class public_members_profile_status) or weaker in [b]C:\Program Files\EasyPHP-5.3.3\www\break\forum\hooks\statusLikeNotifications_3b82056d6c33f2c6f8392ee4b07567b8.php[/b] on line [b]116[/b]

Dodam, że wyłączyłem wszystkie rozszerzenia i forum testuje lokalnie na EasyPHP 5.3.3.

Opublikowano

Zaktualizuj forum. Wersja 3.1.3 to już naprawdę zabytek.

Zobacz na tytuł tematu: Błędy po aktualizacji IP BOARD z 3.1.4 na 3.2.3 :P

• Lubię to 1

Nasz kolega już siedział za piracką wersję IPB, Ty też możesz
† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Nie ma bolca na izolca!!!
Tłumaczes Power

Opublikowano

Strona ze statusami już działa, wyłączyłem stare rozszerzenie i włączyłem nowe, no ale z tymi javascript'ami jest dalej błąd gdzie szukać rozwiązania???

Wygląda jakby jakiejś bilbioteki jquery brakowało...

• Manager
Opublikowano

Jak mi tylko gdzieś wskażesz miarodajne wyniki pomiarów o ile transfer jest oszczędzany, a czas wczytywania forum jest niższy to może wtedy jakoś przełknę pigułę i przyznam Ci rację. Na razie akurat funkcja o której rozmawiamy (o żadnym cache nie było mowy - to Twoja wstawka) to nic innego, jak placebo.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Skoro to nic nie znaczy i w ogóle to placebo itd. to dlaczego wszyscy korzystają z minifikacji?

Tylko takie głupie podejście "nie działa ci to wyłącz, wszyscy to mają ale ty tym się nie przejmuj bo to nic nie znaczy".

Przykład? ipb.js:

Przed: 109,9 KB (112549 bajtów)
Po: 63,4 KB (64946 bajtów)

Zaoszczędzone 42,3%

ipb.topic.js

Przed: 35,4 KB (36286 bajtów)
Po: 20,3 KB (20792 bajtów)

Zaoszczędzone 42,7%

ipb_styles.css

Przed: 76,7 KB (78522 bajtów)
Po: 56,6 KB (57995 bajtów)

Zaoszczędzone 26,1%

itd. itd.

Nie będę nic udowadniał na siłę, prosił się o jakieś przełykanie pigułek czy inny shit, bo to nie o to tu chodzi. Stwierdzam fakt, ale jak dla ciebie to jest takim wielkim problemem to trudno.

• Lubię to 2