Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mam nietypowy problem poniewaz jakieś 4 dni temu przeszedłem na skrypt ip.board z mybb wszystko ładnie się przekonwertowało ale problem polega an tym iz gdy wpiszę w google.pl nazwę swojej strony to pokazuje się realshoots.pl - Forum Ogólnotematyczne a taki opis miałem na mybb a teraz na ipb po prostu nazwę forum mam Realshoots.pl .Po drugie gdy wpiszę przykładową fraze w google np : temat z pluginem do c.s to wyskakuje on ale przekierowuje on na stary link forum mybb ,którego nie ma np :

Link który google pokazuje : http://www.realshoots.pl/showthread.php?tid=472

Link do z tematem na ipb prawdziwy : http://realshoots.pl/index.php?/topic/247-admin-gagamxx/

I nie wiem co mam zrobić napisać do google ,zeby by linki zaktualizowali czy jak podobno jest jakieś narzędzie do ipb które aktualizuje linki z phpbb do ipb ale ja mialem mybb wiec lipa.

Edytowane przez snicers
Opublikowano (edytowane)

gdy wpiszę w google.pl nazwę swojej strony to pokazuje się realshoots.pl - Forum Ogólnotematyczne a taki opis miałem na mybb a teraz na ipb po prostu nazwę forum mam Realshoots.pl

Zmień w głównych ustawieniach strony tytuł strony na "realshoots.pl - Forum Ogólnotematyczne", po jakimś czasie wyniki w google się zaktualizują.

Po drugie gdy wpiszę przykładową fraze w google np : temat z pluginem do c.s to wyskakuje on ale przekierowuje on na stary link forum mybb ,którego nie ma np :

Możesz:

A: Przerobić ten skrypt http://forum.invisionize.pl/files/file/92-redirect-phpbb-ipboard/ i dostosować go do standardów mybb.

B: Zrobić przekierowania w htaccess.

C: Czekać aż google zaktualizuje nowe linki (przy okazji przyspieszając czas indeksowania strony w narzędziach dla webmasterów).

Osobiście polecam rozwiązanie A.

Edytowane przez macsch15
Opublikowano

W paczce z konwerterami masz folder Tools/Links - myBB.

• Lubię to 1

Nasz kolega już siedział za piracką wersję IPB, Ty też możesz
† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Nie ma bolca na izolca!!!
Tłumaczes Power

Opublikowano

Ok dzięki.Tylko mam problem skonfigurowałem dobrze tylko ja mam tam niby napisane ,ze mam podać id converters a skąd ja mam sobie to wziąść nawet nie pamiętam co wpisywałem tam przy konwersji i nie wiem jak sprawdzić a ,moze mam podać co innego.Błąd wywala taki : Invalid Conversion ID

• Manager
Opublikowano

Ok dzięki.Tylko mam problem skonfigurowałem dobrze tylko ja mam tam niby napisane ,ze mam podać id converters a skąd ja mam sobie to wziąść nawet nie pamiętam co wpisywałem tam przy konwersji i nie wiem jak sprawdzić a ,moze mam podać co innego.Błąd wywala taki : Invalid Conversion ID

W Manage Conversions masz na pewno wpisaną jakąś nazwę - po prostu jej użyj.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Tylko problem polega an tym iz ja po konwersji odinstalowałem aplikację i jak teraz ponownie zainstalowałem to nic nie pokazuje w Manage Conversions.

• Manager
Opublikowano

Tylko problem polega an tym iz ja po konwersji odinstalowałem aplikację i jak teraz ponownie zainstalowałem to nic nie pokazuje w Manage Conversions.

To skopałeś - usunąłeś dwie ważne tabele - przechowujące ID skonwertowanych elementów.. Nic z tym nie zrobisz, jak nie masz kopii bazy z tymi dwiema tabelami. Bo nowa konwersja chyba Cię nie urządza.

---

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.