Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie,

Chciałbym zmienic pozycji loginu w postach, znaczy sie zeby nazwa autora byla na miejscu napis administratora tak jak na tym screenie.

adminqo.jpg

Juz od 2 godzin probuje rozkminiac gdzie moglbym to zmienic ale nie moge znalezc. Bardzo prosze o pomoc, jestem nowy w IPB i dopiero sie ucze, a wiem ze w mybb dalo sie czegos takiego zrobic podmieniajac kodziki w template. Ale w IPB nie moglem tego znalezc.

Prosze o jakas wskazowke, ewentualnie jaki plik mam szukac i co mam podmieniac. Dziekuje bardzo.

Pozdrawiam

Edytowane przez Spartacus
Opublikowano

No dobra, wedlug instrukcji udalo mi sie znalezc fragment odpowiedzialny za member_id czyli username, ma class author vcard i pochodzi z pliku skin_topic -> post i tak wyglada fragment:

<if test="postMember:|:$post['author']['member_id']">
 <span class="author vcard">{parse template="userHoverCard" group="global" params="$post['author']"}</span>
<else />
 {$post['author']['members_display_name']}
</if>

Fragment odpowiedzialny za nazwa funkcji usera czyli napis Administrator ma class desc member_title, pochodzi z pliku skin_global -> userInfoPane i kod wyglada tak.

<if test="membertitle:|:$author['member_title']">
  <p class='desc member_title'>{$author['member_title']}</p>
 </if>

Skasowalem drugi kod i zamienilem na pierwszy lecz zero efektu, nazwa administratora zniknela z wygladu posta a nick usera ktory mial byc na jego miejscu nie ma.

Jakies pomysly jak mam to poprawic zeby sie wyswietlil? Zrobilem zgodnie z instrukcja wszystko.

Prosze o pomoc.