Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zaktualizowałem wersję 1.2.7 do 1.2.8 i nie posiadam takich ustawień jak

Hook to enable ? : Top of Each Page

lub

Display on ? : Board Index Page

Czy w najnowszej wersji tak ma być czy ja mam jakiś błąd?

01001001 01010000 00101110 01000010 01101111 01100001 01110010 01100100

• Manager
Opublikowano

Masz błąd. Kod jest:

<setting>
  <conf_id>808</conf_id>
  <conf_title>Hook to enable?</conf_title>
  <conf_description>Select which one of the hooks you want to enable</conf_description>
  <conf_group>77</conf_group>
  <conf_type>dropdown</conf_type>
  <conf_key>shoutbox_global_hook</conf_key>
  <conf_value/>
  <conf_default>t</conf_default>
  <conf_extra>t=Top of Each Page
b=Bottom of Each Page
s=Sidebar (Board Index Only)
ct=Above Forum Categories (Board Index Only)
cb=Below Forum Categories (Board Index Only)</conf_extra>
  <conf_evalphp><![CDATA[if ( $save == 1 || ( $this->request['do'] == 'setting_revert' && $this->request['id'] == $r['conf_id'] ) )
{
   $_POST['shoutbox_global_hook'] = $_POST['shoutbox_global_hook'] ? $_POST['shoutbox_global_hook'] : $r['conf_default'];

switch( $_POST['shoutbox_global_hook'] )
   {
       case 's': $newHookData = 'a:6:{s:15:"classToOverload";s:0:"";s:9:"skinGroup";s:11:"skin_boards";s:12:"skinFunction";s:18:"boardIndexTemplate";s:4:"type";s:7:"foreach";s:2:"id";s:11:"side_blocks";s:8:"position";s:9:"outer.pre";}'; break;
       case 'b': $newHookData = 'a:6:{s:15:"classToOverload";s:0:"";s:9:"skinGroup";s:11:"skin_global";s:12:"skinFunction";s:14:"globalTemplate";s:4:"type";s:2:"if";s:2:"id";s:15:"mainpageContent";s:8:"position";s:10:"post.endif";}'; break;
       case 't': $newHookData = 'a:6:{s:15:"classToOverload";s:0:"";s:9:"skinGroup";s:11:"skin_global";s:12:"skinFunction";s:14:"globalTemplate";s:4:"type";s:2:"if";s:2:"id";s:15:"mainpageContent";s:8:"position";s:11:"pre.startif";}'; break;
       case 'ct': $newHookData = 'a:6:{s:15:"classToOverload";s:0:"";s:9:"skinGroup";s:11:"skin_boards";s:12:"skinFunction";s:18:"boardIndexTemplate";s:4:"type";s:2:"if";s:2:"id";s:11:"cats_forums";s:8:"position";s:11:"pre.startif";}'; break;
       case 'cb': $newHookData = 'a:6:{s:15:"classToOverload";s:0:"";s:9:"skinGroup";s:11:"skin_boards";s:12:"skinFunction";s:18:"boardIndexTemplate";s:4:"type";s:2:"if";s:2:"id";s:11:"cats_forums";s:8:"position";s:10:"post.endif";}'; break;
   }

$this->DB->update( 'core_hooks_files', array( 'hook_data' => $newHookData ), "hook_classname='shoutboxGlobalShoutbox'" );
   $this->cache->rebuildCache( 'hooks', 'global' );

require_once( IPS_ROOT_PATH . 'sources/classes/skins/skinFunctions.php' );
   require_once( IPS_ROOT_PATH . 'sources/classes/skins/skinCaching.php' );
   $skinCaching = new skinCaching( $this->registry );
   $skinCaching->flagSetForRecache();
}]]></conf_evalphp>
  <conf_protected>1</conf_protected>
  <conf_position>4</conf_position>
  <conf_start_group>Location Settings</conf_start_group>
  <conf_add_cache>1</conf_add_cache>
  <conf_keywords/>
  <conf_title_keyword>shoutbox_hook_global</conf_title_keyword>
  <conf_is_title>0</conf_is_title>
   </setting>

Spróbuj ponownie zaimportować rozszerzenia z folderu xml/hooks/ znajdującego się w folderze aplikacji.

• Lubię to 1

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Nie chcę mi się pobierać już modyfikacji to mogę od razu zapisać plik XML z powyższym kodem i wrzucić go?

01001001 01010000 00101110 01000010 01101111 01100001 01110010 01100100

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.