Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Bawię się w modyfikacje stylów na skrypt MyBB. Mam kilka pytań.

- Czy jeśli przy tworzeniu stylu inspiruje się wyglądem IPB to czy muszę zaznaczyć tę informację w stopce forum?

- Czy taka inspiracja wyglądem jest legalna?

- Czy jeśli użyję grafiki, która jest na forum np. niebieska belka, ikonka to złamie prawa autorskie IPB?

Z góry dziękuję za odpowiedzi. ;)

• Manager
Opublikowano

Nie ma jednoznacznych odpowiedzi, bez podejrzenia, co stworzyłeś. Jeśli chcesz poznać wiążącą odpowiedź, to warto napisać do IPSu - wtedy będziesz pewny sytuacji, bo my tutaj możemy sobie tylko gdybać. :)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Co do 3 podpunktu no to wiadomo, że to nie Twoja praca, to wypadałoby zapytać. Aczkolwiek dwa pierwsze hm.. a co gdybyś nigdy wcześniej nie widział stylu IPB, a wpadł na taki pomysł? Bez uzasadnienia.. Jak dla mnie bez problemu żadnego możesz tak robić, z wyjątkiem 3 pytania.

Opublikowano

Można się inspirować, nie można kopiować.

Darmowe zdjęcia możesz znaleźć na przykład na sxc.hu.

Ikonki możesz szukać na freeiconsweb.com i tym podobnych serwisach...

Opublikowano

Gdzieś widziałem, że ktoś inspirował się już stylem IP.Board do MyBB i chyba jest to legalne.

Nie można natomiast nic kopiować (możesz jedynie się inspirować/wzorować na tym).

Co do pkt. 3, tak jak przedmówcy - znaleźć jakieś zamienne ikony darmowe, profesjonalne i już :)