Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam!,

od razu mówię, że jeżeli zły dział to proszę o przeniesienie.

Mianowicie mam taki problem przy konwersji na IP.Board jestem przy punkcie wpisywania danych bazy mysql starego forum, ale przy wpisywaniu adresu sql.firehost.pl wyskakuje mi błąd i pokazuje mi link aktualnego hostingu. Ale gdy np. wpiszę samo firehost.pl to pokazuje ten adres, ale on nie jest do sql. Oto ss'y:

2ilga5h.png

vzjw1s.png

Edytowane przez crakk
Opublikowano

Ten problem musisz rozwiązać sam, albo z pomocą hostingu jako że nie jest to problem z natury IPB a dostępu do bazy danych.

Proponuję żebyś jeszcze raz wszystkie dane sprawdził.

Opublikowano

Wszystko mam identycznie przepisane, ale jak już wpominałem jest tak, że gdy wpiszę np. samo "firehost.pl" to poprostu jest napis, że nie może wyczytać z "firehost.pl", ale gdy już wezmę z "sql.firehost.pl" to w ogóle nie wykrywa tego linku i pokazuje link bazy aktualnego hostigu jak na scrennie w pierwszym poście.

• Manager
Opublikowano

A no to wszystko jasne. Przenieś je na jeden serwer i wtedy działaj.

Inaczej musiałbyś mieć 'otwarty' dostęp zewnętrzny do bazy skąd pobierasz dane z innego serwera, niż wykonujesz konwersję.

• Lubię to 1

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.