Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czyli to jest problem tylko z sub forami, tak? Dlaczego o tym nie mówisz, to zmienia postać rzeczy zupełnie, bo całe międlenie o htaccess, nie ma żadnego znaczenia. Czy linki do tematów, prowadzące na Forach BEZ subforum działają normalnie?

Edytowane przez semenedar
Opublikowano

No rzeczywiście NIC nie działa, bo link który mi tu podałeś jest błędny i wskazuje na to że w ogóle na serwerze nie znaleziono żadnego Forum. Słuchaj, jeśli chcesz abym Ci pomógł, to nie widzę innego rozwiązania jak:

- Podaj mi na PW właściwy adres Forum

- stwórz tymczasowe konto z prawami administratora które mi prześlesz na PW (nazwę Użytkownika i hasło)

- wejdę do panelu i zobaczę co się tam dzieje.

jak skończę, to sobie tego Użytkownika usuniesz. Po omacku, to nie ma sensu. Więc, jak wolisz, ja już wyczerpałem limit możliwości w tym temacie działając po omacku.

Opublikowano (edytowane)

Widzę też, że Forum jest zainstalowane w sub- katalogu. PODAJ pełną ścieżkę serwera do Forum. Jest folder główny, tak? I dalej co się dzieje? GDZIE jest Forum zainstalowane? Wysyła się zawartość folderu upload. Czy Ty w ogóle ZAINSTALOWAŁEŚ Forum? :D Gdzie ono jest? Update- Nie no, chyba zainstalowałeś, bo byś nie miał ACP ;)

i teraz- Czy masz dobrze ustawioną ścieżkę cookies w ustawieniach głównych Forum, skoro jest w sub katalogu?

Co się tam dzieje :D

Opublikowano (edytowane)

Aha...

Już widzę że Forum nie jest w sub katalogu, sam sobie musiałem cofnąć kawałek adresu. Problemem zdaje się są ustawienia cookies bo CIę przenosi do sub- katalogu!. Usuń też .htaccess, skoro go nie używasz. Nie ma czegoś takiego jak "to normalne że się przenosi do sub katalogu" IP Board.

Opublikowano

Wystarczyło że dodałem plik .htaccess z zawartością

If yes, add a file called .htaccess with the following contents.
<IfModule mod_rewrite.c>
Options -MultiViews
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} .*\.(jpeg|jpg|gif|png)$
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteRule . /public/404.php [L]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
</IfModule>

I śmiga wszystko okej teraz....

Opublikowano (edytowane)

Właśnie widzę że Ci śmiga. Czyli nie wyłączyłeś wcześniej wcale obsługi przyjaznych URL przez htaccess, a skoro był włączony, to nie stworzyłeś w htaccess odpowiadającego mu zapisu ZGODNIE Z INSTRUKCJĄ która jest zawarta w ACP przy tej funkcji "If yes, add a file called .htaccess with the following contents.". I przez 3 strony tematu, nadaremnie miedliliśmy problem który był jak zawsze banalny :D

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.