Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam znowu, bawilem sie sam i juz nie mam pomyslow... :/

Korciło mnie do aktualizacji SB z wersji 1.2.5 do 1.2.7..

Odinstalowałem starą wersję i zainstalowałem nową i nagle forum biale.. o.O

Przebudowałem pamięć podręczna itd, cache dla stylow i bez zmian.

Wyłączyłem wszystkie aplikacje i hooki i zaczęło działać.

Okazalo sie ze hook ShoutBoxa robi problem "Shoutbox (Global) v1.2.7"..

Próbowałem nawet wywalić to i zainstalować mojego starego SB ale dzieje sie ten sam problem..

przy instalacji nawet wzialem usuniecie starych tabel i utworzenie nowych i to samo..

Co to za forum bez SB, jak to naprawić? Co może być problemem?

Opublikowano (edytowane)

Wyłącz hooki: Shoutbox: Online Tab i Shoutbox: Active Users - u mnie powodowały białe tło zamiast forum, nie miałem weny dochodzić dlaczego.

Edytowane przez Portek
Opublikowano (edytowane)

jak wchodze w www.mojeforum.pl/shoutbox mam

Fatal error: Call to a member function no_mods() on a non-object in /home/mojekonto/public_html/admin/applications_addon/other/shoutbox/sources/classes/library.php on line 226

P.S

Portek czytaj uwaznie, mowilem ze wylaczylem wszystko co moglem i dalej d*pa

Edit znalazlem odpowiedz na English forum:

A. Like the error above, this one may point to a different location and line number, but as long as it's referring to "announcement()", "shout_row()" or "no_mods", that means that your skin templates didn't get added when you installed this. Make sure you have properly uploaded all files for this version, then visit the Look & Feel -> Template Tools page in the Admin CP and run the Rebuild Master Skin Data (check the boxes for 'Rebuild HTML' and 'Shoutbox') tool, then run the 'Recache Skin Sets' tool for all skins.

Nie pomoglo..

EDIT2. Musialem zmienic na Master skin IPBoard bo w moim domyslnym nie chcialo dodac kodu. No i wszystko gra jak powinno.

Znow za szybko napisalem (mozna to traktowac jak moje poradniki) :P

Edytowane przez DjKolo
  • Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.