Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, sprzedałem licencje wczoraj IP.Board poprzez Allegro, kupujący dziś mi pisze że wyskakuje mu taki błąd, podał mi passy i rzeczywiście, pisze że nie masz uprawnień do przeglądania wspólnoty, wie może Ktoś o co chodzi z tym ? Wychodzi na to że jestem złodziej, a nie chce być nim, nawet dostępu do forum nie ma, i jest takie coś pre_1339444279__beztytulu.png

Edytowane przez szpakuziomek
Opublikowano (edytowane)

Sorry, ale edytować już nie mogłem, Kolega piszę że poprostu wykupił zmiane adresu licencji, zmienił e-maila, zmienił imie i nazwisko, a dziś wchodzi i nagle ban, tak to wyglądało. Czy z Supportu odpiszą mi na nowe konto dlaczego została zbanowana licencja na moje imie i nazwisko ?

Opublikowano

No my Ci na pewno tego nie napiszemy. ;)

Napisz i poproś o wyjaśnienie.

Z jakim kodem pojawia się ten błąd dostępu?

[#1001] Napisali mi że konto zostało wyłączone przez oszustwa, przez podejrzane aktwności oraz zmian adresu licencji. Licencja została zmieniona dwa razy na ten sam adres na forum.thanera.net, po czym zmieniłem znowu na forum.thanera.net/nowe forum z pare miesięcy temu, a teraz Kupujący chciał zmienić. Ja do panelu nie logowałem się przez pare miesięcy i nic w nim nie robiłem, bo nie miałem czasu, dlatego międzyinnymi sprzedałem tą licencje.

Nie mam pojęcia czy to jest wina kupującego czy nie.

Opublikowano

Jeżeli kupujący nadużył licencji, to IPS miał prawo tak postąpić zgodnie z ich Regulaminem usług. Nie mozna ot tak sobie zmieniac adresu licencji, bo to zaraz jest odnotowane w call_home że licencja jest przeniesiona na inny serwer. Jeśli nie dokonano cesji- przeniesienia licencji na inny hosting za zgodą IPS to wtedy traktują to jako kradzież licencji, lub nielegalne wykorzystanie. Bo gdyby tak mozna było, to na jednej licencji, mozna byłoby postawić kilka For na różnych hostach. Myślę że Ty jako sprzedający jesteś czysty, wystarczy Ci wyjaśnienie IPS. Gdy sprzedawałeś licencję, przecież tak nie było, prawda?

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

Licencja śmigała bez zarzutów przed sprzedażą, zmieniłem tylko maila i wystawiłem na Allegro.Międzyinnymi dlatego przepisałem mu domene oraz hosting ... Pisze zresztą na aukcji.

Szkoda mi kupującego, naprawde jestem z osób uczciwych i nie ukradł bym mu tej licencji ( nawet nie wiem jak, zresztą ona została zbanowana a nie skradziona ), myśle że chociaż połowe kwoty powinienem mu zwórcić? Co Wy na to ? Lepiej się podzielić niż ja mam się czuć winny, a On zawiedziony ...

Opublikowano (edytowane)

Nie możesz tego najpierw wyjaśnić z IPSem? Po co od razu się poddawać.

No chciałbym, ale do IPS'u trzeba pisać albo z konta, albo z maila żeby cokolwiek powiedzieli mi na temat zablokowanej Licencji, piszę do IPS'u i prosze ich aby odblokowali i wytłumaczyłem im jak to leciało, lecz zdaje mi się że nie odblokują.

Dostałem taką odpowiedź:

Pisałem żeby dali ostatnią szanse.

No. I'm not sure what you're up to, but based on your transaction history, attempted license changes, etc. -- it doesn't appear to be good.

Opublikowano

Ostatnie pytanko Koledzy, niestety nie mogłem się dogadać z Kupującym ... Jak to będzie wyglądało, On zgłasza sprawe na Policje, bo chce zgłosić i ja nie mam teraz zamiaru się poddać, czy to prawda jeżeli wypełniłem swój obowiązek, podałem passy i wszelkie dane do przedmiotów wystawionych na Allegro ( mam to w archwium rozmów na gg ) to reszta mnie już nie powinna interesować ? Czy będe musiał mu oddawać całą sume pieniędzy po tym Baniku ? Czy Allegro każe mi wzracać za to konto pieniądze? Bo np. za komórke z zbitą szybką musiałbym wzracać, ale to jest konto, mógł np kupić konto w grze, jechać na haku i by mu je zbanowali, a potem by chciał zwrotu pieniędzy, jak to Panowie działa ?

Opublikowano (edytowane)

Jelsi zablokowali mu konto w okresie 2 tyg od sprzedazy to nie wygrasz lub jelsi opis z aukcji jest niezgodny

Edytowane przez Lyons
Opublikowano

Nie wiem jak z licencja, Jak wygladala to, ale jesli opislaes aukcje 100% zgodnie to nie powinienes miec problemu, chociaz jest takie cos w zakupach przez internet ze przez 30 dni mozna zglosic reklamacje, bez podania przyczyny.

CHyba ze sprzedales trefny produkt, to kupujacy wygra bez problemu. Zazwyczaj prawo stoi za kupujacym. Bo duzo bylo przypadkow ze sprzedawcy sprzedawali zle produkty lub niezgodne z opisem.

Opublikowano (edytowane)

Lyons,

Wspominałem Ci o tym na Ts, licencje można przenieść bez problemu tak jak kolega wyżej napisał, tylko trzeba napisać wiadomość do IPS'u.

Nie wiem jak z licencja, Jak wygladala to, ale jesli opislaes aukcje 100% zgodnie to nie powinienes miec problemu, chociaz jest takie cos w zakupach przez internet ze przez 30 dni mozna zglosic reklamacje, bez podania przyczyny.

CHyba ze sprzedales trefny produkt, to kupujacy wygra bez problemu. Zazwyczaj prawo stoi za kupujacym. Bo duzo bylo przypadkow ze sprzedawcy sprzedawali zle produkty lub niezgodne z opisem.

Przedmiot działał bez problemów

Opublikowano (edytowane)

Słuchaj, tak jak pisałem wyżej, równie dobrze możesz kupić konto z jakiejś tam gry, lub np licke i dajmy na to że gra Ci się znudzi, zaczniesz jechać na haku inaczej rozrabiać, dostaniesz bana i będziesz chciał zwrotu pieniędzy, więc do końca twoja wypowiedź mi się nie zgadza, takie jest moje zdanie... Temat uważam za zakończony, tak jak by dogadałem się z Kupującym. Pozdrawiam, Szpakuziomek.

Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

Nasz kolega już siedział za piracką wersję IPB, Ty też możesz
† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Nie ma bolca na izolca!!!
Tłumaczes Power

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.