Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Nie mam pewności, czy to dobry dział. Niemniej z jakiegoś powodu w jego nazwie występuje fraza "Grafika".

Chciałbym poznać Wasze opinie na temat mojej ostatniej realizacji, tj. layoutu pod forum dyskusyjne, dedykowanego pod IPB oczywiście.

Link do podglądu: http://zonic.pl/wp-content/uploads/2012/07/ost2.png

Dodałem link z racji tego, że wyświetlony obrazek zająłby zbyt dużo miejsca w temacie. Mam nadzieję, że to nie problem dla administracji...

Prosiłbym o oceny w skali od 0 do 10 wraz z uzasadnieniem. Z góry dzięki i pozdrawiam.

Edytowane przez explo91

Studio graficzne Zonic.pl | Polecane forum webmasterskie.

Opublikowano

Ogólnie to dobrze się prezentuje , lecz ocenię na 6/10

Według mnie się prezentuje bardzo dobrze, lecz ocenię na 2/10.

Ikony w login boksie za duże.

Masz kogoś, kto Ci to zakoduje? Bo to chyba będzie najtrudniejszy etap pracy.

Ktoś mi polecał na tym forum codegame.net. Kolega z ww. strony powiedział, że za takie usługi bierze około 100 zł.

Ja ogólnie mam już kilka projektów pod IPB (sama grafika)

http://zonic.pl/wp-content/uploads/2012/06/Forum_4.png

http://zonic.pl/wp-content/uploads/2012/06/screen2.png

lecz aktualnie brakuje mi funduszy na ich realizacje.

Na chwilę obecną najbardziej mnie interesuje jak to wszystko wstępnie się prezentuje. Żeby się po fakcie nie okazało, że zapłaciłem za zakodowanie czegoś brzydkiego, gdzie darmowe alternatywy są lepsze.

Dzięki za komentarze i oceny. Chociaż sam nie wiem co mam o tym myśleć :)

Zachęcam innych do dyskusji. Bardzo mi to pomoże. Pozdrawiam.

• Lubię to 1

Opublikowano

Tło i panel użytkownika w prawym górnym rogu mi się podobają, aczkolwiek całość forum za bardzo standardowa. Ikonki i kolorystyka kategorii / forów mi się nie podoba. Podwójne statusy, błąd w zakładce Mapa Użytkowników... Fakt, forum jest czytelne ale można by zdziałać znacznie więcej ;) Ode mnie 2+/10.

Opublikowano

...Podwójne statusy...

Podwójne statusy? To tylko przykład tego jak ma wyglądać box w sidebarze... A dwukrotnie dlatego, żeby miejsce zająć...

...błąd w zakładce Mapa Użytkowników...

Jeśli literówka jest dla Ciebie wyznacznikiem przy ocenie pracy graficznej to ja już nie mam pytań :)

• Lubię to 1

Opublikowano (edytowane)

Jeśli literówka jest dla Ciebie wyznacznikiem przy ocenie pracy graficznej to ja już nie mam pytań :)

Albo się robi coś porządnie, albo się w ogóle za to nie zabiera ;) Jeszcze jedna mała uwaga - ten kontrast pomiędzy belkami kategorii a belkami paska bocznego niefajnie wygląda. Powinny mieć jednakową kolorystykę i odcień, no chyba że kolorystycznie tworzą część grafiki tworzącej całość z tłem lub następuje stopniowe przejście kolorów z jednej barwy do drugiej... Ale to tylko moje skromne zdanie :)

Edytowane przez Jurij
Opublikowano

Albo się robi coś porządnie, albo się w ogóle za to nie zabiera ;) Jeszcze jedna mała uwaga - ten kontrast pomiędzy belkami kategorii a belkami paska bocznego niefajnie wygląda. Powinny mieć jednakową kolorystykę i odcień, no chyba że kolorystycznie tworzą część grafiki tworzącej całość z tłem lub następuje stopniowe przejście kolorów z jednej barwy do drugiej... Ale to tylko moje skromne zdanie :)

Jak to mówi moja babcia: Ten się nie myli, kto nic nie robi :) Literówka jest do poprawienia, jednak przy kodowaniu pracy nie ma to żadnego znaczenia.

Zagrywka z innymi kolorami belek w wyglądzie działów i w sidebarze była celowa, jednak dzięki za uwagę, nie każdemu musi się to podobać ;)

• 4 miesiące temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.