Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Znowu zawracam gitarę :P Ale mam problem. Opiszę po krótce o co chodzi.

Wpadłem na pomysł przerobienia jednego z Waszych darmowych skinów do kolorystyki i wyglądu jaki mi pasuje. Jednak na stronie głownej pojawia mi się taki oto błąd:

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/users/strona/public_html/cache/skin_cache/cacheid_5/skin_boards.php on line 145
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/users/strona/public_html/cache/skin_cache/cacheid_5/skin_boards.php on line 145

Po wywaleniu tła ze skina i wstawieniu jednolitego tła stala się ta rzecz :(

I teraz moje pytanie:

Gdzie znajduje się plik skin_boards.php? Czy to jest tylko temp-owy plik i nie ma większego znaczenia?

A drugie:

A ACP jest w Wygląd>Style i szablony w ustawieniach taka linijka

[b]Korzystaj z lokalizacji obrazków [/b]public/style_images/....

oke kumam to. Ale za Chiny Ludowe nie mogę znaleźć tego katalogu na FTPie :( w public/style_images/ znajdują się tylko domyślne katalogi. A tego który wgrałem nie ma. Gdzie tego szukać bo na przyszłość chciałbym wiedzieć gdzie ew. mogę jakieś grafiki zmienić...

Pozdrawiam serdecznie i czekam na porady ;)

Opublikowano

Plikiem sobie nie zawracaj głowy. Szablony edytujesz tylko poprzez ACP.

Poza tym, wydaje mi się że wszystko robisz od d*py strony, dużo łatwiej Tobie by było gdybyś styl który masz zamiar przystosować do nowej wersji IPB robił na domyślnym stylu... nowej wersji, nie miałbyś tego typu błędów.

W style_images musisz mieć katalogi z grafikami stylu, przykładowo:

pre_1343981218__2012-08-03_10-06-40.png

Jeśli nie ma, wszystko wskazuje na to że styl korzysta z master'a.

Opublikowano

Master właśnie jest. Nie mam tylko pliku ze stylem ściągnietym stąd z forum. Niby grafika pojawia się i jak sprawdzam ścieżkę to jest ok tzn. tyle_images/moj_styl

Ale na FTPie tego nie widzę w drzewie katalogów w tym własnie miejscu mam tylko katalogi: master, mobile i mobile_app plus plik index.html.

Poza tym, wydaje mi się że wszystko robisz od d*py strony, dużo łatwiej Tobie by było gdybyś styl który masz zamiar przystosować do nowej wersji IPB robił na domyślnym stylu

Tylko w domyślnym nie bardzo podobał mi się układ strony. A w tym Waszym patterned jakoś bardziej mi bardziej pasuje :)

A skąd ten błąd skin_boards.php on line 145 ?

Opublikowano

hahah i to właśnie jest dla mnie zagadka bo przecież ja je też widzę, a na serwerze nie mam absolutnie takiego katalogu :icon_surprised:

Najprościej chyba będzie jak od nowa zainstaluje nowy skin, z uwzględnieniem CHMODów.

To chyba będzie najprostsze i najsensowniejsze rozwiązanie. :spiteful:

Opublikowano (edytowane)

Ten styl jest do kitu.

Wgrałem ten sam co autor tematu, nic nie przerabiałem i te same błędy.

Lecz katalog jest.

Edytowane przez davidson