Skocz do zawartości

Problem z forum po przeniesieniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , ma problem z forum , chciałem go przenieść na inny serwer i robiłem wszystko tak jak jest napisane w tym temacie : .

Gdy wchodzę na forum wyskakuje mi takie coś :

domfc7.jpg

wersja forum 3.3.4 , nie mogłem znaleźć na tym forum podobnego tematu . Proszę o pomoc .

Opublikowano (edytowane)

o , działa ! . Dziękuję Tobie za pomoc !. A jeszcze jedna rzecz , zrobiłem to i mam zamiast polskich znaków znaki zapytania i jakieś kwadraciki.

Jak to zmienić ?.

I jeszcze jeden problem , nie mogę wejść do panelu administratora.

Edytowane przez Ruko
Opublikowano

Dobrze , poszukam .

Normalnie się loguję i gdy klikam na link "Panel Administracyjny" wyskakuje w nowej karcie strona główna forum

Opublikowano

Dobra , znalazłem jak pozbyć się krzaczków w polskich znakach . A na ten drugi problem niczego nie mogę znaleźć :(. Proszę o pomoc :(

Opublikowano

Jak tak zrobię to wyskakuje "Błąd , nie możemy tego znaleźć , Nie udało się odnaleźć strony, którą próbujesz wyświetlić. Kliknij tutaj, aby powrócić do strony głównej"

Opublikowano

www.el-warez.pl

nie zmieniałem katalogu i nie kombinowałem nic w htaccess.

wrzuciłem pliki na ftp i nic nie robiłem z plikami.

Opublikowano

No tak , to za pierwszym razem mi się pokazało ale jak wpiszę login i hasło to przeskakuje na strone główną forum :(

Opublikowano

jest tam to:

/**
* CP_DIRECTORY
*
* The name of the CP directory
* @since 2.0.0.2005-01-01
*/
if ( !defined( 'CP_DIRECTORY' ) )
{
define( 'CP_DIRECTORY', 'admin' );
}

Opublikowano

Hmm... Wrzuciłem obrazek do folderu "Admin" wpisałem w przeglądarce adres do tego obrazka i też wyskakuje ten błąd , hmm... może mam zły CHMOD do katalogu "Admin" , nie mam pojęcia co jest z tym :(

Opublikowano

No właśnie wykasowałem ten plik .htaccess i panel administracyjny normalnie się włączył . Jeśli będę chciał znowu włączyć tą autoryzację to będzie działała bez pliku .htaccess?

Opublikowano

Aha . To mam w pliku .htaccess :

ErrorDocument 401 "Unauthorized"
AuthType Basic
AuthName "IP.Board CP"
AuthUserFile /admin/.htpasswd
Require valid-user

Opublikowano

Więc tak , przed przenoszeniem forum miałem włączone zabezbiecz wstęp do Panelu Administracyjnego plikiem .htaccess , i po przeniesieniu forum na nowy hosting i chcąc wejść do Panelu Administracyjnego musiałem skasować ten plik .htaccess i właśnie jak ustawię w PA "zabezpieczenie PA plikiem .htaccess" to nie mogę wejść do Panelu Administracyjnego , muszę kasować ten plik żeby mieć dostęp do PA :(