Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, zainstalowałem sobie dzisiaj IPB troszkę starszą wersję bo 3.1.4, ale ona jakoś bardziej mi pasuje.

Ale nie o tym miałem pisać...

No i tak... po zainstalowaniu ipb i tam wszystkich parametrów wgraniu spolszczenia itd... Przyszedł czas na włączenie chatu

Ustawiłem tam wszystko w zakładce Tools & Settings > System Settings >IP.CHAT

Grupy itd...

Ale po wejściu na główną stronę później na chat wyskakuje błąd

[#CSTART-6] Limit użytkowników na czacie został osiągnięty. Nie będziesz w stanie wejść, dopóki nikt z niego nie wyjdzie.

Tylko w tym rzecz, że tylko ja jestem na forum więc nie wiem w jaki sposób limit użytkowników został osiągnięty.

Pomoże ktoś ? :D

Edytowane przez patox123
Opublikowano

Rozumiem że licencja na IP Board jest AKTYWNA? Bo jeżeli nie, to IP CHAT po prostu Ci nie zadziała. Ta aplikacja działa wyłącznie wtedy, gdy na dany skrypt, wystawiona jest aktywna licencja. To stara wersja IPB, mniemam więc że licencję masz wygasłą, ale jeśli się mylę to mnie popraw. Oczywiście używanie wygasłej licencji jest LEGALNE i możesz z tego skryptu korzystać w obecnej wersji, na której wygasła Ci licencja. Ale bez IP Chat. Jak jest?

Opublikowano

Rozumiem że licencja na IP Board jest AKTYWNA? Bo jeżeli nie, to IP CHAT po prostu Ci nie zadziała. Ta aplikacja działa wyłącznie wtedy, gdy na dany skrypt, wystawiona jest aktywna licencja. To stara wersja IPB, mniemam więc że licencję masz wygasłą, ale jeśli się mylę to mnie popraw. Oczywiście używanie wygasłej licencji jest LEGALNE i możesz z tego skryptu korzystać w obecnej wersji, na której wygasła Ci licencja. Ale bez IP Chat. Jak jest?

Pisze że licencja jest aktywna, mam w dolnej części forum napis "właściciel" i swój adres, z tego co się orientuję można tak zrobić tylko i wyłącznie na aktywnej licencji

Opublikowano

Z tego "co się orientujesz"? Bo można to zrobić również bez posiadania licencji. W sensie "fizycznym" oczywiście, każdy w ACP bez względu na to czy posiada licencję czy też nie, może sobie wpisać właściciela skryptu jako siebie. Rozpatrując tę kwestię pod kątem legalności, to oczywiście "nie można" tego zrobić. Inna sprawa, można- na wygasłej lecz ISTNIEJĄCEJ licencji. To dwie inne sprawy. Reasumując- to że jest wpisany właściciel, nie znaczy że masz aktywną licencję. Ty chyba sam powinieneś wiedzieć czy ona jest aktywna, czy też wygasła. Jeśli nie wiesz, to zaloguj się na swoje konto w IPS. Przed Twoim nickiem, powinien pojawić się znacznik "plus" + który oznacza aktywną licencję. Tylko wtedy działa IP Chat.

Jeżeli licencja była wygasła, i dopiero teraz (np dziś, wczoraj) została odnowiona, to częśc usług zostanie uruchomiona dopiero po pewnym czasie. A są nimi, spam monitoring oraz IP Chat. Jeżeli jest to jak mówisz aktywna licencja, to nie rozumiem co Ciebie powstrzymuje przed aktualizacją do najnowszej 3.3.4 wersji. To forum jest puste. Nic nie tracisz. Szablon, można sobie wybrać inny.

• Lubię to 1
Opublikowano

Z tego "co się orientujesz"? Bo można to zrobić również bez posiadania licencji. W sensie "fizycznym" oczywiście, każdy w ACP bez względu na to czy posiada licencję czy też nie, może sobie wpisać właściciela skryptu jako siebie. Rozpatrując tę kwestię pod kątem legalności, to oczywiście "nie można" tego zrobić. Inna sprawa, można- na wygasłej lecz ISTNIEJĄCEJ licencji. To dwie inne sprawy. Reasumując- to że jest wpisany właściciel, nie znaczy że masz aktywną licencję. Ty chyba sam powinieneś wiedzieć czy ona jest aktywna, czy też wygasła. Jeśli nie wiesz, to zaloguj się na swoje konto w IPS. Przed Twoim nickiem, powinien pojawić się znacznik "plus" + który oznacza aktywną licencję. Tylko wtedy działa IP Chat.

Jeżeli licencja była wygasła, i dopiero teraz (np dziś, wczoraj) została odnowiona, to częśc usług zostanie uruchomiona dopiero po pewnym czasie. A są nimi, spam monitoring oraz IP Chat. Jeżeli jest to jak mówisz aktywna licencja, to nie rozumiem co Ciebie powstrzymuje przed aktualizacją do najnowszej 3.3.4 wersji. To forum jest puste. Nic nie tracisz. Szablon, można sobie wybrać inny.

Ja jestem lewy w tych sprawach, jeśli bym wiedział jak zaktualizować to i pewnie bym tak zrobił :D

Tą wersję miałem na komputerze od dłuższego czasu więc i ona poszła przez ftp na serwer.

Klucz licencyjny ostatnio jakoś przedłużałem więc powinien być aktywny.

Dał byś mi jakiegoś tuta w jaki sposób updatować ipb i możesz zamknąć temat :)

Dalej dam radę z tym chatem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.