Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Tworze aplikację i jak wiadomo przy ON_DEV 1 ipb czyta jezyk z folderu cache o nazwie "master_lang"..

Lecz przy dodawaniu jezyku do aplikacji, dodaje się on do domyślnego jezyka u mnie folder 2 (Polski)..

Nie da sie zrobic aby master_lang tez sie aktualizowało? Bo troche to utrudnia jak mam co chwile podmieniac pliki..

Mam nadzieje ze napiaslem to zrozumiale :bleh:

Dzieki za pomoc z gory.

Opublikowano

No w trakcie pisania sprawdzam co chwile czy wszystko działa.. no i po zapisaniu XML, przeinstalowaniu aplikacji w trybie dev strona aplikacji w ACP sie pokazuje lecz nie ma tekstu.. nigdzie... gdy przeniose pliki z cache lang 2 (Polski) do master_lang i odswieze strone, jezyk wyswietla sie poprawnie..

Opublikowano

No ale jak dodam tlumaczenia to zostana one dodane do jezyka ktory wybiore tak? Ex. ACP-Wyglad-Tlumaczenia-Polski... i jak dodam frazy to automatycznie zaktualizuje mi folder master_lang ?

Opublikowano

no bo dev mode pliki czyta z tego folderu.... a dodajac jezyk w acp doda mi do PL.. czyli folder o nazwie 2 :S i zas bede musial podmienic pliki jak to w tutku było przy wlaczaniu dev'a

• Manager
Opublikowano

Ja robiąc apki nic nie kombinuję na plikach tylko w ACP. Dodaję frazy do englisza, potem eksportuję do folderów aplikacji i jak tego wymaga zlecenie to wtedy spolszczam taki plik .xml z językiem.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

No tak, ale jak piszesz apki to masz dev on? sam tryb dev nie korzysta z englisza (1) tylko tego master_lang :D i jak dodajesz frazy do tego englisza potem idziesz ACP-Aplikacje-Twoja apka (ustawienia) to zmiany sa widoczne na bieżaco? U mnie nie.. musze podmienic pliki z danego langa którym sie bawie.. tak jak jest to opisane tutaj..

http://community.inv...opers-mode-r673

While in developer mode, IP.Board loads language files from a special directory that won't exist on a base install. Go to cache/lang_cache and make a copy of the entire '1' folder, and rename the copy 'master_lang'. You should now have a populated cache/lang_cache/master_lang directory that contains all of the normal language files.

edit.

a fakt... moje niedopatrzenie...

When you need to add your language file, create it in the master_lang folder you just created and edit it in the same fashion as the other language files in this folder. When you are ready to build your application for release, use the developer tool in the ACP under the Look & Feel tab -> Manage Languages. Under 'Select the application language files to import' select your application and click Import, and then after the import is done, click Export next to 'Export language files to application directories'.

Mozna zamknąć, sprawdze, zrobie jak ty, powinno dzialac :D

Edytowane przez PawelS
  • Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o wysłanie wiadomości do jednego z członków ekipy zarządzającej.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.