Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

ROZWIĄZANY: Restrykcje (pisanie po ilości postów)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam ustawione Restrykcje w ACP tak jak na obrazie poniżej:

Obrazekjp_xnqernw.jpg

Ale pomimo tego posty napisane przez usera pokazują się dla wszystkich. Pamiętam z poprzednich wersji skryptów

takie posty były moderowane i widoczne tylko dla moderatorów. Czy teraz przy 3.3.x coś się zmieniło ?

Proszę o informację.

Opublikowano

Nic się nie zmieniło i to chyba oczywiste, w przeciwnym razie ta opcja byłaby bez sensu. Zgodnie z tymi ustawieniami, wszystkie posty członków grupy która ma takie ustawienia, powinny być moderowane do czasu, kiedy Użytkownik nie napisze pięciu postów. Z tym że:

- To musi być grupa podstawowa

- Użytkownik nie może mieć jako grupy podrzędnej, ustawionej żadnej innej grupy, która zezwala mu na pisanie postów bez zatwierdzania.

Pytanie, na które odpowiedz:

Czy Użytkownicy którzy mogą pisać posty pomimo takiego ustawienia, nie nalezą przypadkiem do innych dodatkowych grup podrzędnych? Jeśli tak, to masz rozwiązanie- Usuń ich z tych grup i spraw, by należeli TYLKO do tej jednej grupy jako nadrzędnej. Przetestuj potem ustawienia nowym Użytkownikiem testowym, który na swoim koncie na pewno NIE MA jeszcze postów. Pamiętaj o tym że nawet posty usunięte z forum, pozostają w liczniku.

Opublikowano

Czy Użytkownicy którzy mogą pisać posty pomimo takiego ustawienia, nie nalezą przypadkiem do innych dodatkowych grup podrzędnych? Jeśli tak, to masz rozwiązanie- Usuń ich z tych grup i spraw, by należeli TYLKO do tej jednej grupy jako nadrzędnej.

Grupa:

01jpg_xnqassp.jpg

Przetestuj potem ustawienia nowym Użytkownikiem testowym, który na swoim koncie na pewno NIE MA jeszcze postów. Pamiętaj o tym że nawet posty usunięte z forum, pozostają w liczniku.

I dalej to samo. Nie wiem co może być nie tak.

Opublikowano

Źle. Ty mi pokazujesz screen UPRAWNIEŃ a nie Użytkowników którzy należą do GRUP.

ACP-->Użytkownicy. Weź jednego z takich Użytkowników, który może omijać moderację postów i zobacz do jakich należy GRUP. Strzałki pokazują moje grupy podrzędne, u Ciebie są oczywiście inne. Czy User który może pomijać moderację, nie należy przypadkiem do jakiś podrzędnych GRUP?

post-13563-0-82165400-1354043832_thumb.p

Opublikowano

Jest tak że nie ma ustawionej żadnej dodatkowej grupy główna grupa to Members. Jeżeli trzeba będzie ustawić dodatkową grupę Members to mam nadzieje że można to zrobić hurtowo.

Opublikowano

Czytasz ze zrozumieniem, tak? Więc o to właśnie chodzi żeby Użytkownik był TYLKO w tej grupie, która mu ogranicza i skoro tak jest, to DOBRZE. To teraz sprawdź czy Twoja grupa Members którą chcesz moderować, nie ma włączonej opcji "może omijać kolejki moderacji" w ustawieniach grupy, oraz jak się sprawa ma w trybie bezpiecznym.

Opublikowano

Na STRONIE GŁÓWNEJ Panelu Administracyjnego w Menu: Narzędzia.

Mam rozumieć że nie wiesz gdzie w ogóle jest i jak włączyć tryb bezpieczny oraz do czego służy a administrujesz skryptem IP. Board? To potem nie zapomnij go wyłączyć jak już sprawdzisz. I uwaga, dużo rzeczy zniknie ze strony głównej w trybie bezpiecznym, ale niech Cię to nie przeraża. Potem wystarczy go wyłączyć.

Opublikowano

Niestety nie, wszystkie podpowiedzi zdały się na nic. Zrobię upgrade do nowej wersji i powinno się poprawić.

Pozdrawiam

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o wysłanie wiadomości do jednego z członków ekipy zarządzającej.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.