Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niniejszym wnoszę o rozpatrzenie mojej propozycji, zwanej także w niektórych kręgach sugestią.

Czy dział Style - pomoc jest nam potrzebny do szczęścia? Większość userów i tak opisuje swoje problemy w dziale ogólnym. Rozumiem, że jego celem była kategoryzacja tematów, żeby łatwiej było odnaleźć w przyszłości pomoc. Jednak szukając danego zagadnienia i tak wyszukujemy albo na całym forum, albo korzystając z pomocy wujka. Pozostawienie działu dostarcza niepotrzebnej pracy z przenoszeniem wątków oraz szarpie nerwy bardziej doświadczonych użytkowników forum. Jak dla mnie pomoc ze stylami mogłaby się mieścić w dziale ogólnym.

Jeżeli uważacie moją propozycję za totalny bezsens, podajcie proszę jakiekolwiek argumenty, które przemawiają za utrzymaniem takiego działu.

PS Za jednym zamachem można by usunąć Modyfikacje w produkcji, jako że DawPi nie ma raczej czasu na nasze pomysły, a koderów w naszej społeczności brak.

• Lubię to 1
Opublikowano

No nie do końca. Z tego co widzę, IP.Wiki ma być rzeczowym kompendium. W tutorialach znajduje się pełno mniejszych poradników, które w IP.Wiki nigdy nie znajdą miejsca. A dział sam w sobie świetnie spełnia role takiego bufora.

Modyfikacje-pomoc - również przydatny. Jeżeli szukam modyfikacji dotyczącej awatarów, to wklepuję to słowo w wyszukiwarce "działowej", a nie ogólnej, żeby uniknąć tematów traktujących o edycji stylu czy ustawień IPB.

Jaki jest cel działu Style - pomoc? W czym on ułatwia komukolwiek znajdowanie lub udzielanie odpowiedzi?