Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Blank page po przeniesieniu forum na nowy serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, 

Dziś przeniosłem forum na nowy serwer. To już któryś raz z kolei i wcześniej nie pojawiał mi się taki błąd: 

Notice: Undefined index: ipb_reg_number in /var/www/forum/admin/sources/base/ipsRegistry.php on line 416

Przeglądając google i invisionize wykonałem kilka kroków, ale to nic nie pomogło. Mieliście podobne doświadczenia? Wskażecie, pomożecie coś? 

Dla uściślenia plik ipsRegistry.php on line 416:

/* Just in case they copy a space in the license... @link http://community.invisionpower.com/tracker/issue-33048-strip-whitespace-from-license-key */
ipsRegistry::$settings['ipb_reg_number'] = trim(ipsRegistry::$settings['ipb_reg_number']);
Edytowane przez Kuchar
Opublikowano

Problem polega na tym, ze nie mam tez dostepu do CPA. Blank page wyswietla sie na kazdej ze stron. Forum to www.traderzy.pl/forum

Opublikowano (edytowane)

odpowiem za Kuchara:

IP.Board 3.1 Requirements Checker

Checking minimum version (5.2.0)...Pass

You are running PHP 5.3.20-1~dotdeb.0

IP.Nexus Only: Checking for ability to load Zend Guard encoded files...FAIL
Not able to run encoded files such as IP.Nexus. You can still use IP.Board, IP.Downloads. IP.Blog, IP.Gallery, IP.Content, IP.Chat

Checking memory limit (128M or better recommended)...Pass

Checking for SPL...Pass

Checking for DOM XML Handling...Pass

Checking for GD library...Pass

Checking for GD2...Pass

Checking for mysql support...Pass

Checking for JSON...Pass

Checking for openSSL...Pass

Please also remember that MySQL 4.1 or higher (MySQL 5.0 or higher preferred) is required for IP.Board 3.1. Ask your server administrator to check the version of MySQL on your server if you are unsure.

Edytowane przez zicoo
Opublikowano
W pliku initdata.php przed ?> daj coś takiego:
@ini_set( 'display_errors', 1 ); error_reporting( E_ALL ^ E_NOTICE );

Potem zaloguj się ponownie i pokaż, co się wyświetliło.

nic nie dało, nadal biala strona

Opublikowano
To serwer blokuje wyświetlanie błędów. Napisz do admina serwera, by to odblokował i wtedy się to sprawdzi.

Notice: Undefined index: ipb_reg_number in /var/www/forum/admin/sources/base/ipsRegistry.php on line 416 Notice: unserialize(): Error at offset 2452 of 5490 bytes in /var/www/forum/admin/sources/base/ipsRegistry.php on line 2952 Notice: unserialize(): Error at offset 2047 of 17175 bytes in /var/www/forum/admin/sources/base/ipsRegistry.php on line 2952 Notice: unserialize(): Error at offset 76 of 2400 bytes in /var/www/forum/admin/sources/base/ipsRegistry.php on line 2952 Notice: unserialize(): Error at offset 304 of 8471 bytes in /var/www/forum/admin/sources/base/ipsRegistry.php on line 2952 Notice: unserialize(): Error at offset 14548 of 43208 bytes in /var/www/forum/admin/sources/base/ipsRegistry.php on line 2952 Notice: unserialize(): Error at offset 304 of 1154 bytes in /var/www/forum/admin/sources/base/ipsRegistry.php on line 2952 Notice: unserialize(): Error at offset 5471 of 9549 bytes in /var/www/forum/admin/sources/base/ipsRegistry.php on line 2952 Notice: unserialize(): Error at offset 624 of 748 bytes in /var/www/forum/admin/sources/base/ipsRegistry.php on line 2952 Notice: unserialize(): Error at offset 1061 of 34404 bytes in /var/www/forum/admin/sources/base/ipsRegistry.php on line 2952

Taką notkę otrzymuję. Wszystkie pliki zostały jeszcze raz na nowo wgrane... 

Opublikowano

Nie do końca. Miłosz powiedział, że jest w ciul plików zainfekowanych... Miałem wgrywać wszystko od nowa, jednak znalazłem na dysku backup sprzed 3 miesięcy i wrzuciłem testowo. Zadziałało - tzn odpaliło się, ale jest mnóstwo błędów i posty nie działają. Rano przystąpimy do dalszej pracy więc ewentualnie opiszę jak to się toczy/potoczyło...