Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Baza danych - Driver Error po imporcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, importowałem kolegi baze danych do mojej (nowo założonej) wszystko przeszedło ok, wziąłem jeszcze pliki od niego z FTP, zmieniłem w conf_global.php na moją nazwe domeny i dane do bazy.

Gdy wchodzę na strone: http://fotoshok.fwl.pl/images/driver.png

Błędy sql:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Date: Fri, 07 Sep 2012 16:05:54 +0000
Error: 1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1
IP Address: 62.122.125.121 - /index.php?s=d6a8a024ac1476f36fb95e118757783a&&app=core&module=ajax&section=reputation&do=add_rating&app_rate=forums&type=pid&type_id=1588&secure_key=5505863aa38dbcf3fef1e802c2afd73d&rating=1
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
mySQL query error: SELECT pp_reputation_points FROM profile_portal WHERE pp_member_id=
.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------.
| File | Function | Line No. |
|----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------|
| admin_geo_123/applications/core/modules_public/ajax/reputation.php | [classReputationCache].addRate | 148 |
'----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------'
| admin_geo_123/applications/core/modules_public/ajax/reputation.php | [public_core_ajax_reputation]._doRating | 39 |
'----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------'
| admin_geo_123/sources/base/ipsController.php | [public_core_ajax_reputation].doExecute | 421 |
| admin_geo_123/sources/base/ipsController.php | [ipsAjaxCommand].execute | 120 |

Kolega mi powiedział:

Próbujesz pobrać punkty reputacji dla użytkownika, ale nie podajesz jego ID stąd błąd

Jak to rozwiązać? ;x

Z góry dziękuje za pomoc, pozdrawiam.

Domagasz się szybkiej reakcji z mojej strony? Proszę, zacytuj post.

• Manager
Opublikowano

Kolega. Nigdy nie przestanie mnie to śmieszyć. Kolega ogarnia lepiej niż Ty, a mimo to Tobie każe to załatwić. :o

Jak wykonywałeś ten import - dokładnie opisz.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Mam plik baza_danych.sql.

Wchodzę w phpmyadmin i w moją baze, następnie klikam importuj i wskazuje baza_danych.sql

Trwa to około 5 minut, plik waży 15,4 MB.

Kolega ogarnia lepiej niż Ty, a mimo to Tobie każe to załatwić.

Ja chciałem pliki, bo on swój projekt serwera zamknął. 

Dał też innym kolegom, im działa a mi nie. 

• Manager
Opublikowano

Tak to nie zadziała. Musisz połączyć bazy, a nie importować. Prosty przykład: w obu bazach są userzy o ID 77. Przy imporcie wyświetli błąd, że pozycja o takim ID już istnieje.

---

Opublikowano

w obu bazach są userzy o ID 77. Przy imporcie wyświetli błąd, że pozycja o takim ID już istnieje.

Ja nową baze utworzyłem i wgrałem, następnie zmieniłem w confie na nowe dane.

Musisz połączyć bazy

Możesz jaśniej? Pierwszy raz wgrywam baze.

• Manager
Opublikowano

Jeśli nie wiesz o czym mówię to tylko giełda Cię ratuje. Trzeba sobie skrypt do tego napisać. A potem szereg innych czynności przeprowadzić, by to zrobić poprawnie.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.