Skocz do zawartości

ROZWIĄZANY: ACP - jak zmienic katalog?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam serdecznie

w 2.3.x mozna bylo prosto zmienic katalog admina-w tej wersji z tego co widzialem w ini jest podobnie prosto ale... po zmianie katalogu na inny,firmowy portal nie smiga...(ACP oczywiscie chodzi ok)

jakies rozwiazanie?

pozdr

cr3pt

• Manager
Opublikowano

Witaj,

teoretycznie to powinno działać tak, jak napisałeś, ale dla mnie jest to o tyle dziwne, że ten cały framework praktycznie opiera się o folder admin/, gdzie mieści się cały kod php forum 'widzialnego' i rzecz jasna administratora.

Myślę, że oni na żywca przekopiowali tę opcję, nie zważając na nic. Jeśli nie działa Ci portal po zmianie tego folderu to pozostaje napisanie nowego zgłoszenia w trackerze IPSu. Powinni coś z tym zrobić. Jednakże istnieje duże prawdopodobieństwo, że takie zgłoszenie już tam jest - mają ok. 300 rozpoczętych zgłoszeń, nazwijmy to 'w trakcie realizacji'.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano
mają ok. 300 rozpoczętych zgłoszeń, nazwijmy to 'w trakcie realizacji'.

Co Ty za bajki opowiadasz? Status "Working as Intended" (bo zakładam, że o tych zgłoszeniach mówisz) to po polsku "Działa tak, jak powinno". Nie są to błędy. Są to zgłoszenia, których autorzy pomylili się myśląc, że coś powinno być inaczej, a jednak działa tak, jak zostało to ustalone przez projektantów. Jeśli ktoś nadal sądzi, że powinno to być inaczej musi zgłosić, na forum, stosowną sugestię.

Opublikowano (edytowane)

jesli masz na mysli "przebudowanie aplikacji i tak dalej" to u mnie to nic nie daje-bez zmian...cache managment tez... chmody tez sa ok - chyba ze nie to co trzeba przebudowalem

pozdr

cr3pt

EDIT:

EGh...opcja AKTUALIZUJ CALA PAMIEC jest mylaca... ona nie aktualizuje CALEJ PAMIECI a tylko....no wlasnie-co?? kolejny bug??

bynajmniej portal juz faktycznie smiga

do zamkniecia - rozwiazane

Edytowane przez cr3pt
  • Manager
Opublikowano

Przebuduj aplikacje i moduły, a potem wejdź w ustawienia jakiegoś modułu portalu i tylko je zapisz, nie zmieniaj jeśli nie chcesz.

Pomogło u mnie na testowym forum.

EGh...opcja AKTUALIZUJ CALA PAMIEC jest mylaca... ona nie aktualizuje CALEJ PAMIECI a tylko....no wlasnie-co?? kolejny bug??

bynajmniej portal juz faktycznie smiga

Gdzie to taką opcję masz aktualizacji całej pamięci?

---

• Manager
Opublikowano

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

Po uzyciu 'akcji' z twojego screena mi nie zadzialalo, po dodaniu odswierzenia pamieci - calosc smiga idealnie :D

problem rozwiazany - do zamkniecia :)

pozdr

cr3pt

Ponieważ:

Przebuduj aplikacje i moduły, a potem wejdź w ustawienia jakiegoś modułu portalu i tylko je zapisz, nie zmieniaj jeśli nie chcesz.

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.