Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jestem posiadaczem wersji ipb 3.3.4. Przeniosłem się z jednego hostingu na drugi. Skopiowałem wszystkie pliki, baze danych, zmieniłem do niej dane w pliku config_global. DNS też zmieniłem ze 2 dni temu. A forum nie chce wstać.

Coś pominąłem?

Gość CiociaSamaRozkosz
Opublikowano

Wróżkami nie jesteśmy. Staraj się opisać konkretnie swój problem...

• Lubię to 1
Opublikowano

Napisz do admina, to będziesz wiedział.

Nasz kolega już siedział za piracką wersję IPB, Ty też możesz
† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Nie ma bolca na izolca!!!
Tłumaczes Power

Opublikowano

To teraz zacznij liczenie czasu oczekiwania. O postępach w liczeniu informuj co minutę w postach tutaj.

Tłumaczes Power

Opublikowano

Jednak wina byłą po stronie hostingu.

Teraz nie mogę ustawić prawidłowych danych do bazy. Wgrałem kopie, dodałem do bazy aby mógł się do niej łączyć każdy host. Plik config_cfg odpowiednio skonfigurowany. Gdzieś jeszcze trzeba ustawić dane do bazy danych?

• Manager
Opublikowano

Nie. Tylko w tym pliku.

I nie 'jednak wina była po stronie hostingu' bo nikt tutaj nie wątpił w to. Admini i ich konfiguracje nie są takie święte i super mega, że nie można tego skaszanić.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Otwieram na prośbę.

Tłumaczes Power

Opublikowano

Dzieki...

Wiec tak jak pisal kolega... dane w pliku conf_global.php zostaly wlasciwie zmienione. Po tym jak hosting uporal sie z wywyzszym problem, pokazal sie inny, driver.png

W logach wyczytalem ze brakuje tabel w wyeksportowanej bazie ipb_skin_cache, ipb_portal_profile, ipb_sessions, wiec stworzylem owe tabale, ale widze ze baza jest nie do konca wyeksportowana, poniewaz brakuje w niej wielu tabel. (porownujac moja bardzo stara baze).

Teraz mam blad:

Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, boolean given in /home/lunatic2/domains/cs-fifka.pl/public_html/system32/sources/classes/output/publicOutput.php on line 522
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/lunatic2/domains/cs-fifka.pl/public_html/system32/sources/classes/output/publicOutput.php on line 525
Fatal error: Class 'skin_global_43' not found in /home/lunatic2/domains/cs-fifka.pl/public_html/system32/sources/classes/output/publicOutput.php(3526) : eval()'d code on line 1.

Rozchodzi sie o skin_style (najpierw wgralem czysta tabele, potem tabele z mojej starej bazy) i ten blad wywala.

Mozna to jakos ominac?

Opublikowano (edytowane)

Nie dziala...

Po wejsciu w link http://cs-fifka.pl/system32/index.php wyskakuje okno do zabezpieczenia PA po tym wyskakuje blad:

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request...

Dodam ze wersji mobilne forum sie wyswietla, tyle ze ma krzaki i nie dzialaja funkcje m.in. "Nowa zawartosc". Co wyskakuje nie pamietam...

Z logow widze ze brakuje dalszych tabel...

Wrzucilbym logi ale zajmuja 5Mb i maja 33k linijek kodu wiec jak trzeba to upne na jakis serwer.

Edytowane przez BaQStiC
Opublikowano (edytowane)

OK... po zalogowaniu wyskakuje:

Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, boolean given in /home/lunatic2/domains/cs-fifka.pl/public_html/system32/sources/classes/output/publicOutput.php on line 522

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/lunatic2/domains/cs-fifka.pl/public_html/system32/sources/classes/output/publicOutput.php on line 525

Warning: require_once(/home/lunatic2/domains/cs-fifka.pl/public_html/cache/skin_cache/ipsDriverError.php) [function.require-once]: failed to open stream: Nie ma takiego pliku ani katalogu in /home/lunatic2/domains/cs-fifka.pl/public_html/ips_kernel/classDb.php on line 1778

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/home/lunatic2/domains/cs-fifka.pl/public_html/cache/skin_cache/ipsDriverError.php' (include_path='.:/usr/local/lib/php:/home/lunatic2/domains/cs-fifka.pl/public_html/ips_kernel/') in /home/lunatic2/domains/cs-fifka.pl/public_html/ips_kernel/classDb.php on line 1778

Edytowane przez BaQStiC