Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Problem z wejściem na forum

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam opisze swój problem tak :

Jakiś czas temu przeszedłem na inny serwer i zaówarzyłem że znacząco spadła rejestracja na forum nie moge dojść czym to jest spowodowane ale z tego co wiem to niektórzy mają problem z wejściem na forum poprzez główny adres http://www.globalfilm.com.pl na którym jest wrzucone intro flash a po kliku wejście na forum nic się nie dzieje ja nie mam tego problemu ale tak jak mówie mnustwo nowych napewno tak ,nie wiem jak edytować te intro i czego szukać i czy to jest tego przyczyna może macie jakiś pomysł co mógł bym zrobić Dziękuje z góry za pomoc

Jeszcze jedno nie chce zakładać nowego tematu bo szukam i nie moge znaleść chodzi mi o moda lub tutka aby wybrane forum było dostępne dla wybranych grup Pozdrawiam

• Manager
Opublikowano

Witaj,

wg mnie to nie problem z serwerem, a z przeglądarkami - może nie obsługują flash. Nie myślałeś o intrze w formie np. też animacji, ale gifowej, albo najlepiej statycznej - jakiś tekst etc.? A w ogóle to takie intra przestały być modne dobrych lat temu parę. ;)

Mod: to funkcja forum. Nazywa się maską. :)

I na przyszłość jednak załóż dwa tematy. :)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

A dokładniej DawPi gdzie tego szukać bo nie widze nigdzie ?

Gość tomala25
Opublikowano

A więc tak nie wydaje mi się że to nie jest problem przeglądarek bo do tej pory takie problemy nie istniały mi ostatnio też kilka razy się zdarzyło że nie mogłem się wbić na forum poprzez główną domenę , zaówarzyłem że mam w plikach forum dwa pliki htaccess jednen samodzielny w głównym katalogu a drugi razem z plikiem ftpquota w folderze utworzonym podczas podpięcia domeny na nowym serwerze czy to może mieć jakiś wpływ na działanie forum ? a jeśli nie to jak ominąć te intro aby główna domena czyli globalfilm.com.pl wskazywała na globalfilm.com.pl/forum bo przekierowanie domeny na inny katalog powoduje pętle przekierowań w przeglądarce Pozdrawiam

Opublikowano

Ja miałem podobny problem, okazało się że jak zmieniłem domenę na inną tzn z http://mojadomena.pl na http://mojadomena.pl/forum to poprawiłem wszystkie wpisy w pliku conf_global.php, ale zapomniałem jeszcze w ACP ustawienia ciasteczek zmienić i sytuacja wyglądała tak, że forum widziałem, mogłem niby założyć konto, ale przy próbie zatwierdzenia konta przerzucało mnie znów na stronę główna forum, albo przeglądarka wyświetlała komunikat o pętli przekierowań

46279b204b.png

Rozwiążemy dla Ciebie każde zadanie z matematyki: http://matma4u.pl

Gość tomala25
Opublikowano

hmmmmmmm no to co proponujecie?????????

Gość tomala25
Opublikowano

DawPi w conf_global.php mam www.globalfilm.com.pl/forum czyli ok chyba a w ustawieniach Cookies Cookie Domain -puste pole,Cookie Name Prefix -puste pole ,Cookie Path-puste pole ,Create a stronghold auto-log in cookie - na yes czyli widze że nie mam tego ustawionego naprowadzcie mnie co mam tam wpisać ?

• Manager
Opublikowano

http://www.globalfilm.com.pl/forum/ mi działa znakomicie. o.O Oczywiście po bezpośrednim wejściu. Oo - po wejściu z flashowego filmiku też jest OK.

A jak to Tobie nie wchodzi - bezpośrednio i z flasha czy tylko z flasha? Jeśli to drugie to ewidentnie musisz coś zrobić z tym flashem. Szczerze to obstawiam właśnie tę drugą możliwość. ^_^

---

Gość tomala25
Opublikowano

tak tylko z flasha bezpośrednio na forum jest ok dlatego chciałem właśnie ominąć to cholerstwo bo mnie do szału doprowadza i skierować domenę prosto na forum tylko coś nie daje rady

• Manager
Opublikowano

Uh, no to musisz przenieść wszystkie pliki do głównego folderu ( obecnie masz pewnie w forum/ ), a następnie zmienić link do forum w pliku conf_global.php. Po tym konieczna będzie zmiana ścieżki i patha do uploadów. Robisz to w ACP w zakładce TOOLS & SETTINGS -> General Configuration.

---