Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Zliczanie ilości użytkowników ze strony na forum

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez DawPi,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam kilka stron opartych na WordPress. Chciałbym by użytkownicy przebywający w obrębie stron pojawiali się w spisie aktywnych użytkowników na forum. Da się coś takiego w prosty sposób zrobić? Nie mówię tutaj o wykorzystywaniu tego w formie komentowania czy innych akcji... nie to jest mi niepotrzebne. Mowa tylko o podbijaniu licznika aktywnych ludzi w obrębie forum.

Opublikowano

Możesz sobie pobrać tych użytkowników z tabeli sessions z bazy forum.

Źle zrozumiałeś. To nie "na stronie" chcę to pokazywać ilość użytkowników. Tylko "doliczać do listy użytkowników na forum... również tych przebywających na stronie".

Gość ratosluaf
Opublikowano

Możesz oszukać system i wrzucić iframe 1x1 ze vstroną główną forum.

Opublikowano

Możesz oszukać system i wrzucić iframe 1x1 ze vstroną główną forum.

W twoim rozwiązaniu przydała by się jeszcze instrukcja jak oszukać Google oraz wydajność mojego dedyka, że wcale strona nie będzie ogromnych rozmiarów gdy wczytam i forum i stronę za każdym razem jak ktoś mnie odwiedzi.

• Manager
  • Rozwiązanie
Opublikowano

No to do licznika na forum dodać tych userów ze strony. Napisz sobie skrypt na to, a potem będzie z górki, bo edytujesz plik: admin/applications/forums/modules_public/forums/boards.php

A potem:

$active['TOTAL'] = $active['MEMBERS'] + $active['GUESTS'] + $active['ANON'] + $iloscLudziZeStrony;
  • Lubię to 1

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

No to do licznika na forum dodać tych userów ze strony. Napisz sobie skrypt na to, a potem będzie z górki, bo edytujesz plik: admin/applications/forums/modules_public/forums/boards.php

A potem:

$active['TOTAL'] = $active['MEMBERS'] + $active['GUESTS'] + $active['ANON'] + $iloscLudziZeStrony;

Dzięki za pomoc. Powinno się już udać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.