Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Manager
Opublikowano

Domyślnie w IP.Board 3.x po przejściu do ustawień profilu za pomocą linku dostępnego w menu rozwijanym na samej górze w prawym rogu otwierają się główne ustawienia profilu. By zmienić ten mechanizm na domyślne otwieranie ustawień informacji ogólnych, czyli zamiast:

post-1-1246453168,2073_thumb.png

Przechodzić do:

post-1-1246453170,2955_thumb.png

Postępuj wg poniższej instrukcji.

Otwórz plik: admin/applications/core/modules_public/usercp/manualResolver.php

Znajdź:

$_TAB  = ( $this->request['tab'] )  ? $this->request['tab']  : 'core';
	$_AREA = ( $this->request['area'] ) ? $this->request['area'] : 'settings';

Zamień na:

$_TAB  = ( $this->request['tab'] )  ? $this->request['tab']  : 'members';
       $_AREA = ( $this->request['area'] ) ? $this->request['area'] : 'profileinfo';

Zapisz i wyślij.

Gotowe!

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

a ja mam pytanie też podobne - z tym że chodzi o zmiane wyświetlania mojej zawartości gdy jest się w komunikatorze lub w znajomych - klikajac z tego poziomu (komunikator w "wyswielt nowa zawartosc" przechodzi do niej ale niestety do zakladki uzytkownicy a nie fora jak byc powinno domyslnie (tak mi sie przynajmniej wydaje bo dzieje sie tak z kazdego poziomu forum)

Opublikowano

To już należałoby zgłosić użytkownikowi. Jak dla mnie to jest to zachowanie prawidłowe. :D

a jaka funkcja moglaby odpowiadac za to aby jednak domyslnie przenosic na zakladke fora? wg mnie dziwne zachowanie aby z komunikatora przenosilo na zakladke userzy (co ma piernik do wiatraka) - bo jeszcze z poziomu znajomych jestem w stanie zrozumiec...

Opublikowano

Np. to, że komunikacja odbywa się z userami, a nie z forum. :P

Funkcji na chwilę obecną nie znam.. :(:P

w sumie masz racje co do tego komunikatora... ok to pozostaje szukac na zagranicznych forach :P dzieki

• Manager
Opublikowano

Nie znajdziesz, bo każdy wysunie Ci taką argumentację. Poza tym to serio takie uciążliwe? Ile razy na listę userów przechodzisz dziennie? Mi się zdarzy raz na miesiąc.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Nie znajdziesz, bo każdy wysunie Ci taką argumentację. Poza tym to serio takie uciążliwe? Ile razy na listę userów przechodzisz dziennie? Mi się zdarzy raz na miesiąc.

ok temat mozna zamknac... :( dziekuje za odpowiedz i info :P