Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Error dla nowozainstalowanego skryptu.

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Gość TRUPEK,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć, z Waszą pomocą uporałem się z wczorajszym problemem, ale nadal pozostał inny.

Po poprawnej instalacji mam problem, który objawia się takim o to komunikatem:

Warning: require(/home/trupek/domains/cs-patrioci.pl/public_html/amxbans/smarty/Smarty.class.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /home/trupek/domains/cs-patrioci.pl/public_html/amxbans/include/config.inc.php on line 100

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '/home/trupek/domains/cs-patrioci.pl/public_html/amxbans/smarty/Smarty.class.php' (include_path='.:/usr/local/php5/lib/php') in /home/trupek/domains/cs-patrioci.pl/public_html/amxbans/include/config.inc.php on line 100

Napiszę może co zrobiłem po kolei:

1. Stworzyłem subdomenę, na którą wrzuciłem wszystkie katalogi i pliki amx. Nie tworzyłem natomiast na subdomenie specjalnego pod  amx folderu.
2. Stworzyłem nową bazę danych, do której nadałem odpowiednią nazwę i nazwę użytkownika oraz hasło.
3. Przeprowadziłem instalację, która w ostatnim kroku, pokazała potwierdzenie poprawnej instalacji.

Dalej już nie przekierowało mnie do zainstalowanego amxbans....

Nie rozumiem, dlaczego na końcu jest "....on line 100".  Sprawdzam to w direct admin, całą ścieżkę ale wszystko jest na swoim miejscu.

Czy to może być złe ustawienie chmod dla tych plików?

Edytowane przez TRUPEK
Opublikowano (edytowane)

. To wina twojego "AMXBans", a nie ipb, więc nie moge zrozumieć dlaczego piszesz na forum o supporcie IP.Board? AMXX.pl jest od twojego typu problemu.

2. Google Translate <-- Tutaj przetłumacz komunikat króry widzisz w oknie przeglądarki, mówi on o braku pliku.

3. Wiem że masz tam ten plik ale nazwa się różni, TC zmienia nazwy plików na małe chyba że odznaczysz opcje.

Zmień nazwe pliku smarty.class.php na Smarty.class.php i będzie działać

Ludzie naprawde używajcie czasem mózgu.

Edytowane przez PawelS
  • Rozwiązanie
Opublikowano

. To wina twojego "AMXBans", a nie ipb, więc nie moge zrozumieć dlaczego piszesz na forum o supporcie IP.Board? AMXX.pl jest od twojego typu problemu.

2. Google Translate <-- Tutaj przetłumacz komunikat króry widzisz w oknie przeglądarki, mówi on o braku pliku.

3. Wiem że masz tam ten plik ale nazwa się różni, TC zmienia nazwy plików na małe chyba że odznaczysz opcje.

Zmień nazwe pliku smarty.class.php na Smarty.class.php i będzie działać

Ludzie naprawde używajcie czasem mózgu.

Jak się później okazało problem nie leżał wyłącznie po stronie nieużywanego mózgu :smile3:  ale w hostingu, który pomógł mi szybko i z uśmiechem na twarzy.

Tak czy inaczej dzięki za fatygę :icon_biggrin:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.