Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

szybkie pytanie o IPB przed zakupem :)

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Jakub,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam szybkie pytanko - zamierzam przenieść swoje szanowne 4 litery na IPB (obecnie mam silnie zmodowany mybb sypiący błędami, że aż miło w logi patrzeć :mad: )

Zastanawia mnie ta ich licencja i jej przedłużanie załóżmy, że startowo kupię ipb oraz ip downloads - a wraz ze wzrostem popularności forum zamierzam dokupić blogi i (może) nexus  więc mam pare pytań:

- Będę mógł dokupić w/w dodatki  po zakończeniu trwania licencji na IPB ? wiem, że kupując 'wszystko na raz'  zaoszczędzę, ale nie wyłuskam na 'dzień dobry' ponad tysiaka...

- będę potrzebował również pluginu w stylu 'hide until reputed'- czyli chowającego  część tekstu zanim user da punkt reputacji - w mybb mam oddzielny plugin w stylu 'hide until thanks' jednak na nowym silniku chciałbym wszystko zespolić.

Wiem, że mogę wydać 10$ i mieć podgląd na to, co kupuję ale po co, jak można zaoszczędzić pytając advanced userów :)

• Rozwiązanie
Opublikowano

Witaj na forum! :)

Dodatki bez problemu możesz kupić po wygaśnięciu licencji. Co do ukrywania linków, takiej modyfikacji nie kojarzę.

Nasz kolega już siedział za piracką wersję IPB, Ty też możesz
† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Nie ma bolca na izolca!!!
Tłumaczes Power

Opublikowano

Co do ukrywania linków, takiej modyfikacji nie kojarzę.

http://www.invisionbyte.net/shop/ipb/hide_content.html

Taki użytkownik i nie wie o tak znanym rozszerzeniu. WSTYDŹ SIĘ JAKUB!  :crazy:

Znam ten dodatek, ale nie o to chodziło autorowi. :P

Tłumaczes Power

• Manager
Opublikowano

- będę potrzebował również pluginu w stylu 'hide until reputed'- czyli chowającego  część tekstu zanim user da punkt reputacji - w mybb mam oddzielny plugin w stylu 'hide until thanks' jednak na nowym silniku chciałbym wszystko zespolić.

Do tego Ajax Thanks.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Do tego Ajax Thanks.

A nie chodziło autorowi właśnie o to, żeby przycisku podziękowań nie było? :P

Tłumaczes Power

Opublikowano

Wypowiem się, :)

Na moim mybb działa to tak, że ukrywamy link w tagu /hide/ i zanim user nie naciśnie magicznego przycisku [piwo] nie zobaczy ukrytej treści w poście - i takiego rozwiązania szukam.

Przedstawiony mod hide content imo nie ma sensu - na co mi pierdylion postów w stylu 'dzięki' :bleh:

Jeszcze 2 małe pytanka -

Jako, że aktualnie siedzimy na VPS chciałbym aby IP.Download pozwalało tylko na hotlinkowanie - z tego co wybadałem, jest możliwość dodania linków jako mirrorów, ale czy da radę wyłączyć zupełnie upload na moje forum ?

Pytanko i IP.Nexus - zamierzam stworzyć mały sklepik w którym będę udostępniał kody źródłowe moich programów - teraz mam dylemat, czy ta aplikacja umożliwia 'jednorazowy' zakup czegokolwiek - w stylu, użytkownik raz zapłacił za 'przedmiot' i może go pobierać wielokrotnie ?

Wracam pracować nad moim zmoddowano-zabugowanym mybb, zanim je dostosuję do konwersji minie jeszcze z 2 miesiące :crazy:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.