Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Zabezpieczone forum

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Jakub,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, czy jest mozliwosc zrobienia zabezpieczonego forum dla wybranych rang?

Chodzi i o pozycje "ostatni post", chcialbym aby dla danej grupy bylo to widoczne.

Z gory dzieki za pomoc :)

Opublikowano

ACP > Uzytkownicy > Grupy > Grupy , nastepnie wybierasz dana grupe jakiej chcesz zmienic uprawnienia, i klikasz na zkladke Globalne, tam znajdz opcje "Może wyświetlać informacje o ostatnim poście?" 

Opublikowano

Otwieram.

Nasz kolega już siedział za piracką wersję IPB, Ty też możesz
† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Nie ma bolca na izolca!!!
Tłumaczes Power

Opublikowano

Nie o to chodzi panowie, jak zmienie te opcje to calkowicie mi ukrywa awatar ostatniego posta itp, a to ma byc wlaczone.

Przy edycji dzialu dalem aby informacje o ostatnim posie byly ukryte przez co jest "Forum zabezpieczone", gdy ktos napisze nowy temat to nie widac tytulu bo ukrylem. Jednak chce aby byl on wyswietlany dla danych rang, czy trzeba bedzie edytowac bit w stylu?

<if test="canSeeLastInfo:|:$this->memberData['gbw_view_last_info']">
			<td class='col_c_post'>
				<if test="hideLastInfo:|:$forum_data['hide_last_info']">
					<ul class='last_post ipsType_small'>
						<li class='desc lighter'><em>{$this->lang->words['f_protected']}</em></li>

Jak skonstruować tego if'a <if test="hideLastInfo:|:$forum_data['hide_last_info']"> aby dla rang o ID 4,8,6 pokazywał nazwe ostatniego posta a nie {$this->lang->words['f_protected']}

Licze na Waszą pomoc :)

Opublikowano

Hmm, po co tak kombinujesz? Nie trzeba nic zmieniać, oprócz uprawnień do czytania tematów w danym forum. Kto ma uprawnienia, to tytuł zobaczy, a reszta nie.

Tłumaczes Power

Opublikowano (edytowane)

Dziwne, bo ja jestem w grupie Administratora, mam uprawnienia do czytania dzialu oraz wlaczona opcje widocznosci ostatniego posta, w edycji dzialu mam aby ukrywac informacie o ostatnim poscie. Gdy wchodze na strone glowna post jest faktycznie ukrywany, czyli dobrze. Teraz ranga klientow ktora ma uprawnienia do czytania tematow chce aby mogla zobaczyc informacje o ostatnim poscie (bo przeciez jest ukryty w edycji dzialu). Tylko ze opcja z edycji dzialu jezeli ukrywa to ukrywa a uprawneinia nie maja nic do tego. Dlatego kombinuje w stylu.

Edytowane przez PawelS
  • Rozwiązanie
Opublikowano

To wyłącz to ukrywanie w edycji forum. Tytuł będzie ukryty dla tych, co uprawnień nie mają. Nie mam pojęcia, jakby to miało inaczej wyglądać.

• Lubię to 1

Tłumaczes Power

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.