Skocz do zawartości

Zmiana hasła w ACP problem z logowaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Brzytwiarz
Opublikowano

Witam,

W trakcie zabezpieczania forum natknąłem się na mały problem. Zabezpieczyłem ACP plikiem .htaccess zgodnie z ustawieniami tylko że nie mogę się zalogować do ACP ani na stare passy ani na nowe. Dość dziwna sytuacja :icon_surprised:

Znalazłem na forum dość przydatny skrypt który pokazuje jakie pliki się zmodyfikowały.

2 Files Added:
./admin/.htaccess
./admin/.htpasswd

3 Files Modified:
./sitemap.xml
./cache/sitemap_core_core.xml.gz
./cache/sitemap_core_forums.xml.gz

Opublikowano

Nic dziwnego. Hasło może być, ale nie musi takie samo jak do ACP - zależy jak to sobie ustawiłeś.

Wejdź przez FTP, wywal z katalogu /admin pliki .htaccess i .htpasswd i zaloguj się do ACP tak samo jak od frontu (na forum)

Gość Brzytwiarz
Opublikowano (edytowane)

Nic dziwnego. Hasło może być, ale nie musi takie samo jak do ACP - zależy jak to sobie ustawiłeś.

Wejdź przez FTP, wywal z katalogu /admin pliki .htaccess i .htpasswd i zaloguj się do ACP tak samo jak od frontu (na forum)

ok usunąłem te pliki i działa. Ale zależy mi na tym aby hasło do ACP i forum było inne możesz podzielić sie informacją jak to zrobić ?

Edytowane przez Macsch15
Opublikowano

Korzystałeś z wbudowanej w ACP opcji zabezpieczenia tegoż, tak?

Tak,

Zabezpieczenie panelu administracyjnego plikiem .htaccess

By lepiej zabezpieczyć panel administracyjny, można dodać autoryzację HTTP do folderu "/admin/".

Nie można zlokalizować pliku .htaccess w folderze z panelem administracyjnym.

Gość Brzytwiarz
Opublikowano

Uhm, no to dziwne. A po uzupełnieniu tych danych w ACP upewniasz się, że na pewno dobrze je potem wpisujesz?

Tak, np teraz zabezpieczyłem i normalnie loguje się na passy wcześniejsze, a nie te które wpisałem. Wcześniej nie mogłem się zalogować w ogóle na te ani tamte teraz normalnie loguje się na wcześniejsze passy te same co od frontu. :icon_surprised:

Gość Brzytwiarz
Opublikowano (edytowane)

Ty w ogóle wiesz do czego ta opcja służy?

aj no tak, przez to że na początku zabezpieczyło mi hasłem pliki nie mogłem się zalogować i wiozłem tą opcje że zmiana hasło do acp i je zabezpiecza takie 2 w 1 .... w takim wypadku gdzie mogę zmienić to hasło do acp ?

Edytowane przez Brzytwiarz