Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Mam problem z forum . Wyświetla mi się taki oto komunikat: 28us6xh.png

W atrybutach tego pliku zmieniałem na 777 potem na 666 i wciąż nie działa. Powiedzcie mi proszę co z tym zrobić.

Pozdrawiam

Patryk Krempecki

PS: Używałem wyszukiwarki i google, ale niestety nic nie znalazłem.

Edytowane przez Krempy
  • Manager
Opublikowano

Witaj na forum,

zmień nazwę pliku conf_global.php.dist na conf_global.php i nadaj mu chmod 777. Powinno pomóc.

No i skąd wziąłeś wersję 2.3.1? Instaluj 2.3.6 lub 3.0.1. :)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Witaj na forum,

zmień nazwę pliku conf_global.php.dist na conf_global.php i nadaj mu chmod 777. Powinno pomóc.

No i skąd wziąłeś wersję 2.3.1? Instaluj 2.3.6 lub 3.0.1. :o

Witaj. Dziękuję za gorące powitanie :) . Poprosiłem znajomego, żeby załatwił mi jakiś nowoczesny skrypt forum i oto dostałem tą wersję, którą posiadam. Czy są jakieś różnice między tymi wszystkimi wersjami? Jeżeli tak to proszę wypisać wady i zalety. Pozdrawiam.

Edit: Zmieniłem nazwę i komunikat wciąż się wyświetla. Dlaczego tak się dzieje?

Edytowane przez Krempy
Opublikowano

Jeśli nie masz jakiś specjalnych wymagań co do modyfikacji to ładuj się w 3.0.1 - to najnowsza wersja, stale rozwijana. :)

Witaj ponownie. Chętnie użyłbym wersji 3.0.1 aby postawić na niej forum, ale jej nie posiadam i nie mam zielonego pojęcia skąd ją pobrać. Pozdrawiam i liczę na pomoc.

• Manager
Opublikowano

IP.Board jest skryptem komercyjnym, tj. płatnym. Masz na niego licencję? Jeśli tak to wystarczy zalogować się do panelu klienta i pobrać odpowiednią paczkę ze skryptem.

---

Opublikowano (edytowane)

Na pewno! Zmień póki możesz, nie baw się w darmowe hostingi, jeśli chcesz mieć IP.board to musisz zainwestować w jakiś płatny hosting, darmówki odradzam...

//Yea ort poprawiony lol!!

Edytowane przez TRACKER
Opublikowano

Na pewno! Zmień puki możesz, nie baw się w darmowe hostingi, jeśli chcesz mieć IP.board to musisz zainwestować w jakiś płatny hosting, darmówki odradzam...

Niestety nie stać mnie na płatny hosting, a to ma być forum klasowe, więc nie ma sensu stawiać na komercyjnym hostingu

Opublikowano

Hmmm i chcesz stawiać IP.Board? :) Pomyśl, czy na pewno... chcesz mieć problemy z instalacją, konfiguracją, użytkowaniem itp? Ok... rób jak uważasz, ale ja na Twoim miejscu zastanowiłbym się dobrze, lub poszukał jakieś dobrej alternatywy dla cba.pl bo to sh*t na którym nawet obrazków "hostować" nie można...

Opublikowano

Hmmm i chcesz stawiać IP.Board? :) Pomyśl, czy na pewno... chcesz mieć problemy z instalacją, konfiguracją, użytkowaniem itp? Ok... rób jak uważasz, ale ja na Twoim miejscu zastanowiłbym się dobrze, lub poszukał jakieś dobrej alternatywy dla cba.pl bo to sh*t na którym nawet obrazków "hostować" nie można...

)

Więc poradź mi proszę jaki hosting wybrać(byle nie ugu bo tam nawet php by przemo dobrze nie chodzi)

• Manager
Opublikowano

Na pewno! Zmień póki możesz, nie baw się w darmowe hostingi, jeśli chcesz mieć IP.board to musisz zainwestować w jakiś płatny hosting, darmówki odradzam...

)

Więc poradź mi proszę jaki hosting wybrać(byle nie ugu bo tam nawet php by przemo dobrze nie chodzi)

Może webh.pl?

---

Opublikowano

poszło nawet nieźle. Forum zainstalowałem, ale na niemieckim hoscie.

Ale gdy chce spolszczyć to wyskakuje błąd

Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 72 bytes) in /usr/export/www/vhosts/funnetwork/hosting/krempy/ips_kernel/class_xml.php on line 263

Opublikowano

Za mało pamięci serwera. Jak wywala taki błąd przy instalacji języka to sobie go podaruj. :)

Witaj. Postanowiłem pójść za Twoją radą i sobie go odpuścić, ale dalej pozostaje problem, gdzie umieścić pliki. Proszę jeżeli znacie podajcie jakiś pewny darmowy i dobry hosting.

Opublikowano (edytowane)

Ja korzystam z home.pl i wszystko działa jak należy. Niektórzy jednak mają z nim problemy, i polecają http://dhosting.pl/.

Hostingów jest naprawdę multum i jest z czego wybierać. Generalnie główną różnicą jest cena. Zależy ile jesteś wstanie wydać.

PS: tak wiem, szukasz darmowego hostingu, ale niestety IP.Board kiepsko na takich działa. Zresztą, według mnie takie yoyo.pl czy inne to jeden wielki crap. Jak chcesz czegoś stabilnego to musisz trochę zapłacić..

PS2: A może wystarczy Ci forum na fora.pl albo forumotion.com? Wtedy nie musisz przejmować się instalacją i stabilnym, nieprzerwanym działaniu forum.

Edytowane przez Bartek

...

Opublikowano

No właśnie nie wiem, co wy macie do niego takie uprzedzenia. Ja nie miałem i nie mam z nim żadnych problemów.

Ale dobra, to w końcu nie jest odpowiedni topic do takiej dyskusji...

...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.