Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. Mam pewien problem iż podpiąłem domenę w Cpanelu wszystko ok. Ale jak wchodzę w domenę to nawet nie przekierowuje na xaa.pl tylko jest index /

Opublikowano

Na Proserwer.pl jest do 48 ; ) . Sam zmieniłem tydzie temu.

Opublikowano

No tak. ale jak teraz przenieść tą domenę na xaa.pl ? aby podłożyć ją na za xaa.pl bo mam już postawione forum na xaa.pl i chce podmienić. na tą domenę PL

Opublikowano

Shenik, masz 9 punktów ostrzeżeń i większość z nich to podbijanie tematu po paru minutach, radzę przystopować trochę bo będę zmuszony dodać ten jeden punkt (ostatni). Już dwa takie posty usunąłem bez dodawania ostrzeżenia, moja dobroduszność jednak ma granice.

Opublikowano

No tak. ale jak teraz przenieść tą domenę na xaa.pl ?

Możesz pisać po polsku lub w innym znanym języku? Jeśli xaa.pl to jakiś hosting (nie wiem bo strona się nie otwiera) to musisz przekierować domenę w panelu firmy, u której kupiłeś domenę na dns Twojego hostingu, a na ftp przypisanym do tej domeny ustawić wszystko w pliku konfiguracyjnym (dla IPB jest to conf_global.php). Ale nie jestem pewien czy to chcesz zrobić, bo równie dobrze .xaa.pl to może być domena którą możesz chcieć zastąpić inną  :icon_surprised:

Opublikowano

Chodzi oto że jak każdy podłącza na hosting proserwer (xaa.pl) ma na domenie przekierowanie na xaa.pl a ja wgl nic nie mam. Tylko index of /

• ftpqouta
Opublikowano

Są na mojastrona.xaa.pl ... A jak ktoś też zamawia domenę i przypina na hostingu xaa.pl i mu domena PL przekierowuje się na tą strone z xaa.pl a mi nie.. 

Opublikowano (edytowane)

no na 1and1.pl 

Ustawienia dns

Serwer nazw: Własny(e) serwer(y) nazw:
mojastrona.xaa.pl
ns1.proserwer.pl
ns2.proserwer.pl

Ogólnie jak przekierowana? jest taka opcja w xaa.pl Przekierowanie domeny, zaparkowanie domeny.

Edytowane przez Shenik
Opublikowano

Domena musi być skonfigurowana i wskazywać katalog, w którym znajduje się plik index.php

Jak nazywa się katalog w którym trzymasz forum? Jest do niego jakaś ścieżka?...

To właśnie jest adres który powinna odczytać nowa domena

Opublikowano

Utwórz sobie nowe konto www (ftp) wskazując na właściwą domenę, wrzuć na to konto pliki forum, skonfiguruj plik conf_global.php, wgraj backup bazy sql i dopiero będzie śmigać :)

Opublikowano (edytowane)

Może sprawdź w hostingu czy mają jakieś faq albo wsparcie technicznego. Powinni wiedzieć lepiej

Edytowane przez 9xx
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.