Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie

Dzisiaj buszując po GWT (gdyż od ostatnich paru tygodni forum wpadło mi chyba w filtr, gdyż pospadałem w kluczowych frazach, jak również wyindeksowało mi ponad kilkaset tysięcy tematów z indeksu) natknąłem się w google webmaster tools, że ogromna część linków do mojej strony pochodzi ze strony nanoforum.pl

Ciekawość sprawiła, że wszedłem na tą stronę a moim oczom ukazały się kilka tysięcy treści postów wrzuconych bez podania autora postu, tematu a co najważniejsze bez mojej zgody. Nie wiem, czy nie dzięki tej stronie strona poleciała mi w wynikach, ale wolę dmuchać na zimne.

W jaki sposób oni pobierają te posty z mojego forum ?? Czy można temu jakoś zapobiec ?

Zapraszam na forum.opel24.com oraz na samnaprawiam.com 

Opublikowano

Nie sądzę, żeby napisanie bota "czytającego" forum i kopiującego treść postów (post entry-content?) było zbyt trudne. Nie martwiłbym się jednak tym faktem, Google doskonale wie kto jest oryginalnym autorem treści. Olej to, bo jedyne, co możesz zrobić, to złożyć zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa - a w to raczej nie chcesz się bawić.

Opublikowano

Kanał RSS wyłączony, też myślałem o agregatorze RSS-u. Problem w tym, że na tej stronie jest więcej zaindeksowanych "moich tematów" niż mojego forum i to mnie zaczyna martwić, gdyż nie każdy user przekieruje się po linku na właściwą stronę.

Zapraszam na forum.opel24.com oraz na samnaprawiam.com