Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Zmiana licencji IPB na inną licencje.

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Jurij,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale co ty chcesz zmienić dokładnie?

Zmienić ten kod np. XXXX-XXXX-XXXX-XXXX na BBBB-BBBB-BBBB-BBBB. Mam nadzieje, że zrozumiałeś przekaz.

Opublikowano (edytowane)

Po co chcesz kupować drugą licencję i przypisywać ją do tej samej domeny? Jedna licencja na jedną domenę w zupełności wystarcza ;)

Nie chcę alternatyw, potrzebuje prostej odpowiedzi na moje pytanie. Tak czy Nie?

Edytowane przez HoweG
Opublikowano (edytowane)

Ale co, po co, dlaczego? :wacko:

Ekhm, dostałem pliki od kolegi IPB 3.4.6 z wgraną licencją. "internetowy" kolega przepadł - dlatego chce zmienić licencję, bo nie wiedziałem, że zniknie. Ogółem aktualnie w sumie pracuje na nich tyle, że lokalnie/localhost. A w tych plikach IPB z wgraną licencją dużo zrobiłem i tak pliki były czyste zanim je dostałem. I nie chcę robić znowu na nowej licencji.

"A ja się dziwie, czemu brat przerabiał czytanie ze zrozumieniem w liceum."

Edytowane przez HoweG
  • Rozwiązanie
Opublikowano

A ja się dziwię, czemu nie napisałeś wprost:

Słuchajcie, jadę na kradzionym skrypcie ściągniętym z internetu, chcę zalegalizować moje forum. Jak to zrobić?

Można prościej? Można. Wtedy dostałbyś od razu prawidłową odpowiedź:

1. Kupujesz licencję u IPS.

2. Wklejasz klucz licencyjny z client area do ACP.

3. Ściągasz paczkę z IPB z Client Area i podmieniasz wszystkie pliki na FTP. Nulledy są często pełne złośliwego kodu, dlatego nie warto ich używać, jeśli nie chcesz mieć potem nieprzyjemności.

I to wszystko.

Opublikowano

A ja się dziwię, czemu nie napisałeś wprost:

Słuchajcie, jadę na kradzionym skrypcie ściągniętym z internetu, chcę zalegalizować moje forum. Jak to zrobić?

Można prościej? Można. Wtedy dostałbyś od razu prawidłową odpowiedź:

1. Kupujesz licencję u IPS.

2. Wklejasz klucz licencyjny z client area do ACP.

3. Ściągasz paczkę z IPB z Client Area i podmieniasz wszystkie pliki na FTP. Nulledy są często pełne złośliwego kodu, dlatego nie warto ich używać, jeśli nie chcesz mieć potem nieprzyjemności.

I to wszystko.

"podmieniasz wszystkie pliki na FTP." Wtedy wyzbyłbym się plików, które modyfikowałem. Chodzi mi o plik gdzie mogę zmienić klucz licencyjny. Po drugie nie jest to nulled uwalony backdoor'ami.

Opublikowano

"podmieniasz wszystkie pliki na FTP." Wtedy wyzbyłbym się plików, które modyfikowałem.

I co z tego? Zmodyfikujesz jeszcze raz. Legalnie.

Chodzi mi o plik gdzie mogę zmienić klucz licencyjny.

Sam klucz licencyjny nic Ci nie daje. Musisz mieć konto IPS z przypisaną licencją do Twojej domeny w Client Area. Poczytaj o legalności forum IPB: http://forum.invisionize.pl/tutorials/article/78-legalno%C5%9B%C4%87-forum-ipb/ .

Po drugie nie jest to nulled uwalony backdoor'ami.

Skąd wiesz? Jesteś autorem tego nulleda?

Opublikowano

Przecież jeżeli robiłeś aplikację to nic się nie podmieni w nich, nic nie stracisz.. Co innego jak edytowałeś pliki appek forums/members/core zamiast tworzyć do nich hooki, ale to jest do d*py rozwiązanie, bo później syf, kiła i mogiła.

Znajdziesz mnie na LinkedIn

Opublikowano

Przecież jeżeli robiłeś aplikację to nic się nie podmieni w nich, nic nie stracisz.. Co innego jak edytowałeś pliki appek forums/members/core zamiast tworzyć do nich hooki, ale to jest do d*py rozwiązanie, bo później syf, kiła i mogiła.

Dlatego, pytam się czy jest jakiś plik odpowiadający za licencję, no chyba, że jest ona w MySQL.

Skąd wiesz? Jesteś autorem tego nulleda?

Nope.

Opublikowano

Licencję wpisujesz w panelu, ale w tym rzecz, że nic Ci ona nie da pod względem bezpieczeństwa. Albo nadpisujesz pliki i masz 100% pewności, że nikt Ci od tyłu nie wejdzie, albo nie i kiedyś obudzisz się i nie bedzie Co zbierać.

W tym rzecz.

Znajdziesz mnie na LinkedIn

Opublikowano

Licencję wpisujesz w panelu, ale w tym rzecz, że nic Ci ona nie da pod względem bezpieczeństwa. Albo nadpisujesz pliki i masz 100% pewności, że nikt Ci od tyłu nie wejdzie, albo nie i kiedyś obudzisz się i nie bedzie Co zbierać.

W tym rzecz.

No, cóż, mus to mus. ;d Można zamknąć.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.