Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Mam oryginalny problem.

Otóż w jednym z tematów na forum, gdy się do niego wejdzie liczbą odsłon rośnie nie o 1, ale o 7... W innych tematach takiego problemu nie ma, a tam tam... To był bardzo popularny temat mający kilkadziesiąt odsłon, ale od wczoraj ta liczba przez to szybko wzrasta. Co to może być? : )

Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

Właśnie, nie ja jak i inni mają taką sytuację, że jak wejdziesz do tematu, to zawsze jest o 7 więcej odsłon... wątpię, by to było przypadkowe...

To ten temat:

http://forum.historia.org.pl/index.php?showtopic=4102&st=1305&start=1305

Obecnie jest to, co 3..., właśnie kilka razy spróbowałem patrząc na licznik.

Edytowane przez Jarpen
  • Manager
Opublikowano

Ja widzę, że Ty masz wyłączone natychmiastowe odświeżanie - stąd ten problem, tzn. nie problem, a wrażenie. Bo liczniki odświeżają się co ok. 3h. ;)

Sprawdź:

ACP > TOOLS & SETTINGS > CPU Saving & Optimization >> Update Topic Views Immediately

Wyłączenie tego może pozytywnie wpłynąć na pracę bazy SQL, ale prowadzi właśnie do takich wrażeń. Ja masz dobry serwer to włącz to ustawienie i sprawdź wtedy.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Nie wiem, czy to ma znaczenie, ale wczoraj tam było 86 tys. wyświetleń, a teraz 91 tys. (niemożliwe, że w kilka godzin było 5 tys. odsłon), a to minęło kilkanaście godzin. I tylko w tym temacie tak się dzieje... inne po każdym wyświetleniu rosną o 1...

Opublikowano

Myślałem podobnie tym razem jak Ty, ale sprawdziłem w statystkach googlach forum, czy było wczoraj jakoś szczególnie więcej wejść ogólnie, a także czy z jakiejś pojedynczej strony właśnie popularnej takich wejść nie było. Niestety, ale tam nic takiego nie znalazłem. Szukałem przed chwilą w googlach tego tematu, czy nie ma gdzieś go na np. dużym portalu, ale także to nie to.

• Manager
Opublikowano

To takie zachowanie dla jednego pliku wskazywałoby na jakieś zmiany w kodzie forum. Bo to powinno albo dla wszystkich albo dla żadnego tak robić, a nie dzieje się tak. ;)

---

Opublikowano

Nikt przy kodzie z pewnością nie majstrował, wszystko inne działa tak jak trzeba, a ten temat akurat robi taką hecę : ) Niby to nic złego, ale jak tam za niedługo będzie kilkaset tysięcy wyświetleń to wbrew pozorom nieciekawie : )

Już jest 97 tys. wyświetleń, a zobaczcie ile minęło od mojego wpisu jak było 91 tys....

• Manager
Opublikowano

Sprawdź jednak cały katalog sources/ programem WinMerge - służy on do porównywania plików.

Dlaczego się uparłem przy tym? Bo innej racjonalnej odpowiedzi na chwilę obecną nie mogę wydedukować. ;)

---

• Manager
Opublikowano

Masz porównać dwa katalogi wraz z zawartością, ale instrukcji Ci nie napiszę, bo ją można w necie znaleźć, a najlepiej samemu się nauczyć - program po polsku. :)

Oczywiście porównujesz pliki pobrane z FTP z tymi oryginalnymi z centrum klienta IPS.

Info: ja nie mówię, że to ma wskazać winowajcę, ale to jedna z możliwych metod diagnostycznych, choć Ci chyba ją odradzę, bo pewnie i tak nie znajdziesz różnic.

---