Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napotkałem na swoim forum nietypowy błąd (wersja 3.0.1), który występuje po edycji sygnatury innego użytkownika. Po zakończeniu edycji (bez względu na to czy wprowadziliśmy do sygnatury jakieś zmiany), sygnatura użytkownika w widoku tematu pojawia się jako niesformatowany tekst:

sigqmg.gif

Co ciekawe, w widoku profilu użytkownika sygnatura wyświetlana jest poprawnie z formatowaniem bbcode. W momencie, kiedy użytkownik samodzielnie dokona edycji własnej sygnatury, ten problem znika. Problem nie występuje przy edycji własnej sygnatury :)

• Manager
Opublikowano

Właśnie wykonałem podobny test i na tym forum ( 3.0.1 ) oraz na lokalnym ( 3.0.2 ) i problem nie wystąpił. Na pewno włączyłeś możliwość użycia BBCode w sygnaturach? :)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Tak, mam tę opcję włączoną. Z zainstalowanych modyfikacji mam:

• (DP30) Forum Icons 1.0.0 PL
  • (DP30) Top Reputation 1.0.3 PL
  • _T30__Show_Reputation_in_Topic_View_1.0.1
  • Unreal_Portal_3.0

ale nie podejrzewam, żeby jakaś była za to odpowiedzialna.

Edytowane przez Eurycide
  • Manager
Opublikowano

I żadna nie może być. :)

Żadna nie przesłania metod parsowania ( bo się nie da :) ).

Wg mnie nie dograłeś jakiś plików, lub masz je stare. Wyślij ponownie zawartość admin/ na serwer.

---

Opublikowano

A są ustawienia dla grup? Jest chyba tylko jedno globalne w Tools & Settings > System Settings > Members > User Profile > Allow BBCode in signatures?

Opublikowano

Ano mam :) Może to jakiś problem po stronie serwera? Tylko czemu w widoku profilu działa tak jak i działa kiedy edytuję własną sygnaturę

• Manager
Opublikowano

Oh, czekaj, nie doczytałem, że to dotyczy tematu. :)

Na wersji 3.0.1 - potwierdzam. Zaraz sprawdzę na 3.0.2.

---

Na wersji 3.0.2 działa poprawnie.

Wnioski: trzeba zrobić aktualizację forum. :)

---

Opublikowano (edytowane)

Hm...

ja nie DawPi, ale czy w Wygląd -> BBCode Management są w ogóle te "BBCode" ? Tak jak powinno?

Edytowane przez net
Opublikowano

Tak, jest pełna lista. Zresztą, kiedy edytuję własną sygnaturę to wszystko jest ok, ale przy edycji sygnatury innego użytkownika tekst się nie formatuje.

Nie wiem czy to może mieć związek, ale nie mam także formatowania bbcode w wynikach wyszukiwania (tam gdzie znajduje się skrót posta)...

Opublikowano

Eurycide: a czy użytkownicy mogą edytować sobie sygnatury i potem są poprawnie wyświetlane?

Dokładnie tak, jeśli zedytują samodzielnie, to problemu nie ma.

Opublikowano

Hm, nie wiem czy to wina cachowania sygnatur, ale po paru minutach od zmiany komuś sygnatury i po zaglądnięciu w jego profil, sygnatura pod postem nagle się "naprawia" :(