Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Zanik ankiet po zmianie kodowania bazy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kodowanie bazy danych forum zostało zmienione na UTF-8, a większość ankiet znikła, co zobaczyć można np w tym forum w tematach starszych niż tydzień. Są jednak ankiety, takie ja tak, które nadal istnieją, a wyróżniają się tym, że nie ma w nich znaków z polskimi ogonkami.

• Lubię to 1
  • Manager
Opublikowano

Hym, w jakim sensie ankiety zniknęły?

Sprawdzałeś w bazie w tabeli ibf_polls czy tam są te polskie znaki? Bo być może one blokują - tylko trzeba ustalić w którym konkretnie miejscu - temacie ankiety, pytaniach czy odpowiedziach.

P.s. nie zmienia się kodowania bez testów. ;)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Hym, w jakim sensie ankiety zniknęły?

Dałem przecież linki, możesz zobaczyć ;)

Sprawdzałeś w bazie w tabeli ibf_polls czy tam są te polskie znaki? Bo być może one blokują - tylko trzeba ustalić w którym konkretnie miejscu - temacie ankiety, pytaniach czy odpowiedziach.

W bazie są znaki utf8.

P.s. nie zmienia się kodowania bez testów. ;)

To nie ja zmieniałem. Wczoraj wróciłem z wyjazdu i kodowanie było już utf8.

• Lubię to 1
Opublikowano

Po wykonaniu zmiany kodowania bazy z latin1_swedish_ci na utf8_general_ci poznikały te ankiety, w których występowały polskie znaki diakrytyczne. W forum do którego dałem linka 99% tematów posiada ankiety (tzn z technicznego punktu widzenia), ale nie są one wyświetlane (one, czyli formatka z pytaniem i odpowiedziami).

• Lubię to 1