Skocz do zawartości

Spis recent topics do kilku ID działów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, od pewnego czasu myślę jak rozwiązać taki problem. Chcę zmienić hooka od ips - recent topics tak by wyświetlał tylko tematy z powiedzmy działu ID 1 oraz 2.

<if test="recenttopics:|:is_array( $topics ) && count( $topics )">
<div class='ipsSideBlock clearfix'>
	<h3>{$this->lang->words['recently_added_topics']}</h3>
	<div class='_sbcollapsable'>
		<ul class='ipsList_withminiphoto'>
		<foreach loop="topics_hook:$topics as $r">
		<li class='clearfix'>
			{parse template="userSmallPhoto" group="global" params="$r"}
			<div class='list_content'>
				<a href="{parse url="showtopic={$r['tid']}" base="public" template="showtopic" seotitle="{$r['title_seo']}"}" rel='bookmark' class='ipsType_small' title='{parse expression="strip_tags($r['topic_title'])"} {$this->lang->words['topic_started_on']} {parse date="$r['start_date']" format="LONG"}'>{$r['topic_title']}</a>
				<p class='desc ipsType_smaller'>
					<if test="$r['members_display_name']">{parse template="userHoverCard" group="global" params="$r"}<else />{$this->settings['guest_name_pre']}{$r['starter_name']}{$this->settings['guest_name_suf']}</if>
					- {parse date="$r['start_date']" format="short"}
				</p>
			</div>
		</li>
		</foreach>
		</ul>
	</div>
</div>
</if>

Siedziałem chwilę w dokumentacji ipboard i nic ciekawego nie znalazłem, nie mogę tego za nic ogarnąć. Ktoś by pomógł?

Edytowane przez Bluur
  • Manager
Opublikowano

W złe miejsce patrzysz.

Otwórz sobie plik: admin/applications/forums/sources/classes/forums/class_forums.php

Znajdź:

foreach( $this->forum_by_id as $forumID => $forumData )
        {

Poniżej wstaw:

if( ! in_array( $forumID, array( 3, 4, 5 ) ) )
            {
                continue;
            }

3,4,5 to oczywiście ID forów skąd ma pobierać tematy do tego panelu w sidebarze.

• Lubię to 1

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, DawPi napisał:

[..]

A jak bym chciał zrobić drugą wersję tego hooka, to gdzie grzebać? Bo zmienając ten kod już zawsze recent topics będzie pokazywało tylko te ID działów.
Chciałbym mieć na board index tą zwykłą wersję która pokazuje wszystkie tematy oraz jeszcze drugą z tylko kilkoma działami. Dlatego właśnie się sugerowałem tamtym kodem wyżej.

Edytowane przez Bluur
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.