Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

ROZWIĄZANY: Pliki FTP forum jakie uprawnienia ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam już dosyć dobrze zabezpieczony ACP według poradnika DawPi, lecz chciał bym zrobić jeszcze jedną rzecz. Na forum są dwie grupy zawsze Root Admin oraz Administrator kolor czerwony. Gdy dam sobie grupę Administrator kolor czerwony nie mogę sobie już zmienić grupy to jest tak jak by zabezpieczenie by ci nie zmienili super fajnie, ale jak zrobić by Root admin też tak miał? że gdy dam sobie tą grupę na forum lub w bazie danych to w ACP też nie będe mógł jej zmienić ?

Primary Member Group  	Root Admin or Administrator (Can't Change)

A i jak ustawić pliki w ftp że gdy bede miał grupę Administrator kolor czerwony nie roota to gdy wejde do ACP będę miał dostep lecz nie bedę mógł nić zmieniać nic w panelu wszystko będzie tak jak by wyłączone. Tylko gdy wejdę głównym kontem root admin grupa to wtedy będę mógł zmieniać mam na dzieje, że wiecie o co mi chodzi :0

Pozdrawiam

• Manager
Opublikowano

Hej,

z zasady root może wszystko, więc jeśli chcesz ograniczać prawa roota to pomyśl raczej o skasowaniu takiej grupy niż o jej ograniczaniu.

Drugie pytanie:

Popracuj trochę nad zadawaniem pytań. :bounce:

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Ok a jeśli można to zadam jeszcze jedno pytanie. Wiesz może jak zrobić żeby przy rejestracji gdy ktoś się rejestruje to zablokować opcję rejestracje nicków typu 'Kamil' 'Zip' itp ? tylko żeby przy rejestracji użytkownik forum mógł zarejestrować nick z podłoga _ tzw Kamil_Kowalski, Bartek_Kowalski itp. Mam na dzieje, że wiesz o co chodzi :bounce: ;)

Edytowane przez CaroS
  • Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.