Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

chciałbym tak ustawić na forum, aby tylko jedna grupa użytkowników mogła dodawać linki typu follow, reszta oczywiście nofollow.

Znalazłem w pliku forum\admin\sources\classes\bbcode\custom\defaults.php linijkę, która odpowiada za wstawienie atrybutu follow lub nofollow do href w zależności od ustawień na forum.

Wiem, że w $this->member znajdują się dane o użytkowniku - jak sprawdzić do jakiej grupy ten użytkownik należy i jeśli należy do tej. Jak będzie należał do takiej, co chcemy, to wtedy nie doda parametru nofollow. (we wcześniejszej wersji forum - v2.xx przy wywolaniu info o userze, była tam informacje do jakiej grupy należy)

Dzięki z góry za odpowiedź.

Edytowane przez LukiQ

Pozdrawiam

Łukasz

Opublikowano (edytowane)

Witaj,

Zapewne chodzi Ci o te linijki:

if( $this->settings['posts_add_nofollow'] )
{
$rels[] = "nofollow";
}

OK, jeżeli są ustawienia, że ma dodawać atrybut nofollow to dodaj warunek czy grupa usera znajduje się w tej wymaganej, podam przykład:

if( $this->settings['posts_add_nofollow'] AND $this->settings['admin_group'] != $this->memberData['member_group_id'] )
{
$rels[] = "nofollow";
}

Wtedy zadziała to tak, że musi być ustawienie włączone i grupa użytkownika nie może być równa 4, czyli Root.

Lub dla paru grup ( musisz wyciągnąć ID! ) taki kod:

if( $this->settings['posts_add_nofollow'] AND !in_array( $this->memberData['member_group_id'], array( 1, 2, 3 ) )
{
$rels[] = "nofollow";
}

Pozdrawiam,

largo

Edytowane przez Largo
  • Lubię to 1

Jeżeli Ci pomogłem, nie zapomnij proszę o kliknięciu - add.png

Możesz liczyć na moją pomoc z zakresu: PHP5, MySQL, JavaScript i Ajax | W trakcie nauki CSS i xHTML!

W sprawie pomocy z zakresu IP.Board służę pomocą w dziale Zaawansowane programowanie IP.Board

Proszę o nie wysyłanie próśb PW o prywatną pomoc - pomagam JEDYNIE na forum lub na zlecenie!

• Manager
Opublikowano

Largo, Twój ostatni kod wywali najpewniej błąd składni, bo brakuje jednego nawiasu, powinno być:

if( $this->settings['posts_add_nofollow'] AND !in_array( $this->memberData['member_group_id'], array( 1, 2, 3 ) ) )
{
$rels[] = "nofollow";
}

• Lubię to 1

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Witaj,

Fakt, moje niedopatrzenie :-) Co nie zmienia faktu, że zamysł był odpowiedni ^^

Pozdrawiam,

Largo

• Lubię to 1

Jeżeli Ci pomogłem, nie zapomnij proszę o kliknięciu - add.png

Możesz liczyć na moją pomoc z zakresu: PHP5, MySQL, JavaScript i Ajax | W trakcie nauki CSS i xHTML!

W sprawie pomocy z zakresu IP.Board służę pomocą w dziale Zaawansowane programowanie IP.Board

Proszę o nie wysyłanie próśb PW o prywatną pomoc - pomagam JEDYNIE na forum lub na zlecenie!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.