Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, miałem forum na subdomenie forum.

Jednak chciałem przenieść go do głównego folderu, jednak chce to zrobić bez niepotrzebnego przenoszenia wszystkich plików.

Wiem, że jest trik z index.php i chyba .htaccess w folderze głównym, które mogą bez problemu przekierować do folderu.

Jednak kiedy to robię i zmieniam w conf_global.php - board_url i usuwam frazę "forum" to po kilk minutach w magiczny sposób samo się dodaje do tego pliku.

Prawa pliku to tylko 444, więc nie wiem jakim prawem mi nadpisuje plik i dodaje "forum." do adresu.

Chciałbym więc wiedzieć co dokładnie muszę zrobić, żeby pozostawić forum w folderze a z głównej domeny i katalogu przekierowywało.

Możliwe, że zrobiłem trochę za dużo i teraz się gryzie coś ze sobą.

Pozdrawiam.

Opublikowano
2 godziny temu, DawPi napisał:

To już na poziomie serwera się może da zrobić. Pytałeś admina serwera o możliwość takiej operacji?

Nie myślałem że coś z .htaccess, ale nie ważne w sumie i tak główna domena przekierowuje do forum.domena.pl więc może tak nawet zostać.

Zauważyłem, że tutaj właśnie tak jest i chwilę się nad tym zastanowiłem.

Temat do zamknięcia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.