Castio Posted July 31, 2018 Posted July 31, 2018 Witam, pytałem już kiedyś na tym forum o firmę w Anglii. Chciałbym jednak ponowić temat i zapytać co i jak, jak to wszystko wygląda jakie są szczegóły i rzeczy o których zapewne w internecie nie przeczytam. Czy znalazłby się ktoś żeby rozjaśnić mi nieco sytuację ? Zakładam firmę no ale dobra co dalej.. Jak się tam rozliczać? Czy mając firmę tam mogę wykonywać zlecenia z Polski? Jeśli tak to w jaki sposób wystawię fakturę? W języku Polskim czy Angielskim ? Uprzejmie proszę o pomoc
Manager DawPi Posted July 31, 2018 Manager Posted July 31, 2018 Kiedyś to miało sens. Teraz UK wychodzi z unii, więc nie wiem czy nadal. Lepiej poszukaj firmy specjalizującej się w takich rzeczach. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
gabriellaes Posted July 13, 2020 Posted July 13, 2020 mozesz normalnie wystawiac faktury i podejmowac zlecenia w polsce co do samej tresci faktury to najlepiej dopytac jakas dobra ksiegowa. bo zla to ci powie, ze sie nie da
Agendziarz Posted September 21, 2020 Posted September 21, 2020 Mając firmę w Anglii i działając w Polsce, licz się z tym, że ZUS lub US kiedyś zapyta o to, abyś udowodnił, że realnie prowadzić działalność w Anglii. Tu musisz mieć papier z wynajmu lokalu, udowodnić, że przez większość roku przebywasz tam i prowadzisz biznes. Co do zasady US polski i angielski komunikują się ze sobą i mogą zlecić weryfikację Twojej firmy angielskim urzędasom. Dość śliska sprawa jeśli tam nie mieszkasz.
Recommended Posts