Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

aktualnie tworzę dosyć dużą modyfikację skina na forum. Niestety aby zrobić tę modyfikację potrzebuję dowiedzieć się przez jaką funkcję w momencie zapisywania szablonu w Wygląd -> Zarządzaj skinami i szablonami -> Zarządzaj szablonami w "nazwa skina" -> globalTemplate, przechodzi plik (a właściwie zawartość odpowiedniego pola z tabeli ipb_skin_templates ). Może ktoś z was to robił, albo wie, gdzie mogę tego mniej więcej szukać.

Mam nadzieję, że w miarę zrozumiale to napisałem.

Edytowane przez LukiQ

Pozdrawiam

Łukasz

Opublikowano

W takim razie tłumaczę o co dokładnie mi chodzi:

chciałbym podmienić całą zawartość <div id="branding">*</div> - aktualnie tam znajduje się logo oraz box z logowanie lub z linkami : Logowanie Rejestracja Pomoc.

Zawartość byłaby zaciągana z zewnętrznego katalogu - spoza forum przyjmijmy. Aktualnie, wrzucam na sztywno to co chciałbym zobaczyć w TOP strony do pliku :

forum\cache\skin_cache\cacheid_(numer skina). Moje pytanie - jak te pliki są tworzone(wszystko od skinów), które pliki z forum odpowiadają za ich kreację.

Teraz chyba bardziej zrozumiale - oby.

Pozdrawiam

Łukasz

Opublikowano

Rozwiązanie problemu znalazłem w pliku forum\admin\sources\classes\skins\skinCaching.php, konkretnie chodzi o funkcje _writePHPTemplate; w pliku sprawdza czy wszystkie dane są przygotowane, jeśli tak to zmienna $good_to_go ustawiana jest na 1; przed zapisem konkretnej template w linii 1700 obrabiam $content pod swoje potrzeby i to tyle - niestety znowu musiałem edytować pliku forum, ale tak to już jest gdy się bierzesz za porządną integrację z serwisem.

Thx, DawPi, zawsze coś mnie naprowadziłeś :).

Pozdrawiam

Łukasz

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.