SeNioR Posted August 13, 2022 Posted August 13, 2022 Cześć. Mam pytanko dotyczące przekierowania po tym jak np. scalimy ze sobą dwa tematy i scalony temat automatycznie przekierowuje na ten nowy. Przekierowanie dodawnane jest w tabeli "core_item_redirect", napisałem sobie już prosty interfejs w acp. Wszystko pięknie działa w przypadku tematów, ale fora i profile chyba nie są wspierane bo zmiana klasy na IPS\forums\Forum czy IPS\Member nie daje żadnych rezultatów. Czy orientuje się ktoś w którym pliku znajduje się funkcja odpowiedzialna za przekierowanie? Potrzebujesz skonwertować skrypt? Chcesz dokonać migracji z phpBB lub MyBB do Invision Community albo na odwrót? Napisz do mnie.
Manager DawPi Posted August 14, 2022 Manager Posted August 14, 2022 W dniu 13.08.2022 o 21:59, SeNioR napisał: Czy orientuje się ktoś w którym pliku znajduje się funkcja odpowiedzialna za przekierowanie? Za przekierowanie jakie dokładnie? Przy łączeniu profili na ten przykład? intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
SeNioR Posted August 14, 2022 Author Posted August 14, 2022 tak Potrzebujesz skonwertować skrypt? Chcesz dokonać migracji z phpBB lub MyBB do Invision Community albo na odwrót? Napisz do mnie.
Manager Solution DawPi Posted August 16, 2022 Manager Solution Posted August 16, 2022 A to w ogóle tak działa? Sprawdzałeś czy jest od tego kod czy tylko myślisz, że jak dodasz do tabeli taką klasę to ma działać? W sumie to ja sprawdziłem: /** * Store a redirect * * Saves a redirect so when this class:item_id is attempted to be loaded in the future, it 301 redirects to the new item * * @param \IPS\Content\Item $item The item to redirect to */ public function setRedirectTo( \IPS\Content\Item $item ) { $idColumn = static::$databaseColumnId; \IPS\Db::i()->insert( 'core_item_redirect', array( 'redirect_class' => \get_class( $item ), 'redirect_item_id' => $this->$idColumn, 'redirect_new_item_id' => $item->$idColumn ) ); } IDki dodane się zgadzają z wartościami na forum? intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Manager DawPi Posted August 17, 2022 Manager Posted August 17, 2022 Oznaczyłeś jako rozwiązane, ale czy...rozwiązałeś problem? intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Recommended Posts