Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może się komuś przyda.

Pytałem IC o różnice pomiędzy wersjami Host a Cloud ... i podobno jest ich cała masa, lecz nie chcieli podać ile i jakie to są.

Otrzymałem taką "grafikę", która ma "pomóc".

Średnio pomocni.

"Szybko podkreśliłem funkcje chmury w naszych pakietach, które nie są dostępne w wersji z własnym hostingiem."

CleanShot-2025-11-27-at-15-20-38-2x.thumb.png.0e0267f2fb86961b576945f8f68b4b66.png

• Lubię to 1
Opublikowano

Ta grafika, szczerze mówiąc podkreśla wszystko czego nie ma w Self-Hosted.

Już totalną chamówą jest to, że cały strona zakupowa wersji Classic (self-hosted) woła, nie bierz classic weź clouda.

Z czego porównując nawet cenowo, bardziej się opłaca wziąć wersję Classic bo tam masz tylko roczny haracz w postaci 200$.

A tutaj 230$ na miesiąc, powariowali trochę... :( 

Fajnie, że czytasz moją sygnaturkę, jeśli chcesz możesz również poczytać mojego bloga/forum do czego Ciebie serdecznie namawiam.

A tak poza tym z fartem mordeczko... 😉

Opublikowano

To, że chcą $ mnie nie dziwi.

To że "namawiają" na płatną wersję też nie dziwi.

Dziwi mnie że nie ma jasno opisane różnic, ale jak się okazuje, zapewne nie ma bo sa one ... śladowe.

Dla kogo ważne jest np:

- Real time Who's Typing - Real-time Typing Indicators

- Real time Who's Viewing

- Topic Summaries

Bo to główne różnice poza Life stream oraz Image Moderation AI, Video Auto-Encoding, Quests/Gamification, Mailchimp Integration etc.

Aby poznać różnice, przeglądałem tez ostatnie zmiany w Release Notes np, v5 5.0.13 ale nawet z AI nie ma tam określonych wyraźnie gdzie i w której wersji to dodają/zmieniają.

Mam wrażenie, że bardzo ale to bardzo starają się ukryć co różni obie wersje CH [Cloud hosted] od SH [Self hosted].

Opublikowano

W dniu 28.11.2025 o 12:55, Danloona napisał(a):

Już totalną chamówą jest to, że cały strona zakupowa wersji Classic (self-hosted) woła, nie bierz classic weź clouda.

Z czego porównując nawet cenowo, bardziej się opłaca wziąć wersję Classic bo tam masz tylko roczny haracz w postaci 200$.

A tutaj 230$ na miesiąc, powariowali trochę... :( 

Mnie to podejście trochę dziwi, bo biorąc pod uwagę marginalizację for dyskusyjnych oraz istnienie na rynku konkurencji (nie ważne jakiej jakości, ale często wybieranej), która oferuje tańsze rozwiązania, oni ewidentnie chcą zostać z garstką klientów, którzy są bo byli...

• Lubię to 1