Jump to content

Button poprzedni - następny

Go to solution Solved by tina45,

Recommended Posts

Posted

Dobry wieczór. Męczę się z wykonianiem ładnych przycisków poprzedni / następny pod rekordem.Za nic mi nie wychodzi. CKE edytor spłaszcza kod , próbowałam kombinować z polami - też nic z tego. Chcę ,żeby było estetycznie i nie chcę wrzucać gołego linku pod artykułem, ale ma to wyglądać. Macie jakieś pomysły?

Posted (edited)

Zrobiłam przycisk w edytorze - usunełam już go . Po wstawieniu linku i tytułu, po zatwierdzeniu "wstaw " zamiast planowanego ładnego buttonu zrobiło się takie coś. Jak wstawiałam link do "Następny...." i tytuł - wyskakiwał goły link. 

Zrzut ekranu 2026-05-30 072037.png

Edited by tina45
Posted (edited)

Kod do przycisku

<div style="margin:36px 0 14px 0; display:flex; gap:18px; flex-wrap:wrap;">

<a href="TU_LINK_POPRZEDNI" style="flex:1 1 320px; display:block; text-decoration:none;">
    <div style="
      background:#fcfcfd;
      border:1px solid #d9dde3;
      padding:20px 22px;
      box-sizing:border-box;
      min-height:120px;
      box-shadow:0 6px 18px rgba(0,0,0,0.04);
    ">
      <div style="
        font-family:Arial, sans-serif;
        font-size:11px;
        text-transform:uppercase;
        letter-spacing:1.2px;
        color:#7e8792;
        margin-bottom:10px;
      ">
        ← Poprzedni artykuł
      </div>

<div style="
        font-family:Merriweather, Georgia, serif;
        font-size:21px;
        line-height:1.45;
        font-weight:700;
        color:#1d2d44;
        text-decoration:none;
      ">
        TU_TYTUL_POPRZEDNI
      </div>
    </div>
  </a>

<a href="TU_LINK_NASTEPNY" style="flex:1 1 320px; display:block; text-decoration:none;">
    <div style="
      background:#fcfcfd;
      border:1px solid #d9dde3;
      padding:20px 22px;
      box-sizing:border-box;
      min-height:120px;
      box-shadow:0 6px 18px rgba(0,0,0,0.04);
    ">
      <div style="
        font-family:Arial, sans-serif;
        font-size:11px;
        text-transform:uppercase;
        letter-spacing:1.2px;
        color:#7e8792;
        margin-bottom:10px;
        text-align:right;
      ">
        Następny artykuł →
      </div>

<div style="
        font-family:Merriweather, Georgia, serif;
        font-size:21px;
        line-height:1.45;
        font-weight:700;
        color:#1d2d44;
        text-align:right;
        text-decoration:none;
      ">
        TU_TYTUL_NASTEPNY
      </div>
    </div>
  </a>

</div>

https://polacynasaksach.pl/niemcy-vs-szwajcaria-czyli-magiel-kontra-salon/6_ogólny-zarys/19_rekrutacja-umowy-kruczki-pułapki/rekrutacja-do-pracy-za-granicą-jak-rozpoznać-oszustwo-zanim-oddasz-dane-i-nerwy-r16/

Edited by tina45
Posted

Sprawdź to 

<div style="margin:36px 0 14px 0;display:flex;gap:18px;flex-wrap:wrap;">

<a href="TU_LINK_POPRZEDNI" style="flex:1 1 320px;display:block;text-decoration:none;">
    <div style="background:#fcfcfd;border:1px solid #d9dde3;padding:20px 22px;box-sizing:border-box;min-height:120px;box-shadow:0 6px 18px rgba(0,0,0,0.04);">
      <div style="font-family:Arial,sans-serif;font-size:11px;text-transform:uppercase;letter-spacing:1.2px;color:#7e8792;margin-bottom:10px;">
        ← Poprzedni artykuł
      </div>
      <div style="font-family:Merriweather,Georgia,serif;font-size:21px;line-height:1.45;font-weight:700;color:#1d2d44;">
        TU_TYTUL_POPRZEDNI
      </div>
    </div>
  </a>

<a href="TU_LINK_NASTEPNY" style="flex:1 1 320px;display:block;text-decoration:none;">
    <div style="background:#fcfcfd;border:1px solid #d9dde3;padding:20px 22px;box-sizing:border-box;min-height:120px;box-shadow:0 6px 18px rgba(0,0,0,0.04);">
      <div style="font-family:Arial,sans-serif;font-size:11px;text-transform:uppercase;letter-spacing:1.2px;color:#7e8792;margin-bottom:10px;text-align:right;">
        Następny artykuł →
      </div>
      <div style="font-family:Merriweather,Georgia,serif;font-size:21px;line-height:1.45;font-weight:700;color:#1d2d44;text-align:right;">
        TU_TYTUL_NASTEPNY
      </div>
    </div>
  </a>

</div>

• Thanks 1

Najnowsze tłumaczenie Invision Community 5.0.x [PL]
Znajdziesz błąd? - zgłoś na forum, a zespół tłumaczy się tym zajmie.

Posted

@tina45 Jedną rzecz co bym poprawił to wyświetlanie przycisków, bo popatrz przy obecnym kodzie jak to wygląda:

<p>
	&nbsp; &nbsp; &nbsp;<a class="pnsContentButton" href="https://polacynasaksach.pl/niemcy-vs-szwajcaria-czyli-magiel-kontra-salon/20_spo%C5%82ecznie-pod-lup%C4%85/27_stereotyp-z-piecz%C4%85tk%C4%85/polak-ju%C5%BC-nie-tani-ale-stereotyp-jeszcze-po-starej-cenie-r34/" rel="">&lt; Polak już nie tani&nbsp; &nbsp;</a> &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;<a class="pnsContentButton" href="https://polacynasaksach.pl/niemcy-vs-szwajcaria-czyli-magiel-kontra-salon/20_spo%C5%82ecznie-pod-lup%C4%85/22_pod-powierzchni%C4%85/kronikarze-cudzych-westchnie%C5%84-r31/" rel="">Kronikarze cudzych westchnień &gt;</a>
</p>
Spoiler

image.png.c62ae302748daae02b30efd42c5b9c14.png

A może wyglądać lepiej przy tym kodzie:

<p style="display: flex; justify-content: space-between; align-items: center;">
    <a class="pnsContentButton" href="https://polacynasaksach.pl/niemcy-vs-szwajcaria-czyli-magiel-kontra-salon/20_spo%C5%82ecznie-pod-lup%C4%85/27_stereotyp-z-piecz%C4%85tk%C4%85/polak-ju%C5%BC-nie-tani-ale-stereotyp-jeszcze-po-starej-cenie-r34/" rel="">&lt; Polak już nie tani</a>
    <a class="pnsContentButton" href="https://polacynasaksach.pl/niemcy-vs-szwajcaria-czyli-magiel-kontra-salon/20_spo%C5%82ecznie-pod-lup%C4%85/22_pod-powierzchni%C4%85/kronikarze-cudzych-westchnie%C5%84-r31/" rel="">Kronikarze cudzych westchnień &gt;</a>
</p>
Spoiler

image.png.7be5de9de5107b1c87e657a7ef19a2ed.png

Niepotrzebne te &nbsp;, co możesz poprawić właśnie tym:

• Like 1

Najnowsze tłumaczenie Invision Community 5.0.x [PL]
Znajdziesz błąd? - zgłoś na forum, a zespół tłumaczy się tym zajmie.

Posted (edited)
19 godzin temu, ferstel napisał(a):

@tina45 Jedną rzecz co bym poprawił to wyświetlanie przycisków, bo popatrz przy obecnym kodzie jak to wygląda:

<p>
	&nbsp; &nbsp; &nbsp;<a class="pnsContentButton" href="https://polacynasaksach.pl/niemcy-vs-szwajcaria-czyli-magiel-kontra-salon/20_spo%C5%82ecznie-pod-lup%C4%85/27_stereotyp-z-piecz%C4%85tk%C4%85/polak-ju%C5%BC-nie-tani-ale-stereotyp-jeszcze-po-starej-cenie-r34/" rel="">&lt; Polak już nie tani&nbsp; &nbsp;</a> &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;<a class="pnsContentButton" href="https://polacynasaksach.pl/niemcy-vs-szwajcaria-czyli-magiel-kontra-salon/20_spo%C5%82ecznie-pod-lup%C4%85/22_pod-powierzchni%C4%85/kronikarze-cudzych-westchnie%C5%84-r31/" rel="">Kronikarze cudzych westchnień &gt;</a>
</p>
  Pokaż ukrytą zawartość

image.png.c62ae302748daae02b30efd42c5b9c14.png

A może wyglądać lepiej przy tym kodzie:

<a class="pnsContentButton" href="https://polacynasaksach.pl/niemcy-vs-szwajcaria-czyli-magiel-kontra-salon/20_spo%C5%82ecznie-pod-lup%C4%85/27_stereotyp-z-piecz%C4%85tk%C4%85/polak-ju%C5%BC-nie-tani-ale-stereotyp-jeszcze-po-starej-cenie-r34/" rel="">&lt; Polak już nie tani</a>
    <a class="pnsContentButton" href="https://polacynasaksach.pl/niemcy-vs-szwajcaria-czyli-magiel-kontra-salon/20_spo%C5%82ecznie-pod-lup%C4%85/22_pod-powierzchni%C4%85/kronikarze-cudzych-westchnie%C5%84-r31/" rel="">Kronikarze cudzych westchnień &gt;</a>
</p>
  Pokaż ukrytą zawartość

image.png.7be5de9de5107b1c87e657a7ef19a2ed.png

Niepotrzebne te &nbsp;, co możesz poprawić właśnie tym:

Te wrzucałam tymczasowo, wczesniej zrobiłam te buttony, ale ten od Ciebie z poprawionym kodem lepiej mi odpowiada. Tyle, że link podkreśla. Ale działa idealnie, nic się nie wypłaszcza po zatwierdzeniu artykułu. 

•  
Edited by tina45
Pomyłka przy wstawianiu treści
Posted (edited)

Te wrzucałam tymczasowo, wczesniej zrobiłam te buttony, ale ten od Ciebie z poprawionym kodem lepiej mi odpowiada, bardzo ładnie wyglądają. Tyle, że link podkreśla. Ale działa idealnie, nic się nie wypłaszcza po zatwierdzeniu artykułu. 

Zrzut ekranu 2026-06-02 191650.png

Edited by tina45
  • Solution
Posted (edited)
22 godziny temu, ferstel napisał(a):

To w CSS, możesz dać sobie

p a {
  text-decoration: none;
}

Co spowoduje Ci usunięcie podkreślenia z linków :)

Dzięki :)

Edited by tina45