Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam wgrane 2 języki, Polski i Angielski. Dzisiaj wraz z użytkownikami za granicy przyszedł problem. Nie można zmienić na "English" u dołu strony, wraca na Polski.

Jedynie gdy dam w ACP zmianę wyboru dla wszystkich z Polskiego na Angielski, działa. Nie wiem gdzie leży problem.

Opublikowano (edytowane)

Porównałem WinMerge'm, później "na oko", jednak po zmienieniu tego co się różniło, dalej to samo, po wybraniu English, reload i dalej Polski...

Edit:

Wy edytowałem wszelkie zmiany w All Global HTML, na sztywno dając te z oryginalnego stylu IPB, nic nie dało..

Edit2:

Ok doszedłem do czegoś. Problem wyskakuje na każdym skinie, ale wtedy gdy adres jest domeną, gdy najpierw zmienie skin, bajka wygląda całkiem inaczej - język zmienia bez problemu. Trochę zagmatwane ale już tłumaczę:

gdy adres w przeglądarce wygląda tak:

i wybiorę zmianę języka na forum, nic się nie dzieje.

W wypadku gdy mam taki adres forum, czyli zmieniłem wcześniej skin:

http://www.domena.pl/index.php?s=&setskin=1&skinid=35&cal_id=0

wybiorę inny język i mam coś takiego:

http://www.domena.pl/index.php?s=&setlanguage=1&langid=polski&setskin=1&skinid=35&cal_id=0&cal_id=0&cal_id=0

Zmienia bez problemu. Reasumując, gdy w adresie jest część odpowiedzialna za zmianę skina, język zmienia się bez problemu. Gdy nie - nie ma zmiany.

Edytowane przez Dr R.I.P
Opublikowano (edytowane)

Oj, chyba dobrze rozpisałem.

Zmiana języka na jakikolwiek inny działa jedynie, gdy wcześniej zmieniłem skin, inaczej nie zmienia i tylko odświeża stronę. Jeśli zmienię np na standardowy IPB adres w przeglądarce wygląda tak:

http://www.domena.pl/index.php?s=&setskin=1&skinid=35&cal_id=0

I jeśli wtedy, zmienię język, robi to bez problemu w obie strony. Gdy jednak jest zwyczajny adres bez tego (kurde nie chce się pogrubienie wyłączyć!!! :[)

index.php[/b]?s=&setskin=1&skinid=35&cal_id=0

nie chce za cholerę zmienić.

Edytowane przez DawPi
Wyłączyłem pogrubienie. :)
Opublikowano

Nie wiem, nigdy tego nie potrzebowałem sprawdzić, nigdy nie miałem userów z zagranicy. Teraz przy okazji pojawienia się ich, pojawił się problem. Na IPB standard zmiana jest bezproblemowa, więc z tym skinem będę porównywał. Które jeszcze poza ALL Global HTML, które sprawdzę ponownie, powinienem przeszukać?