Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Wpisy na forum jako komentarze na stronie www

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Zastanawiam się czy jest możliwość takiego zintegrowania forum ze stroną, że pod newsami dodawanymi na stronie, a następnie importowanymi na forum pojawiają się jako komentarze wpisy z forum w danym temacie?

Krócej :)

1. Dodawany jest news na stronę (w tym przypadku www.rapgra.com)

2. News przez RSS jest wciągany na forum (www.rapgraforum.com) w dział news

3. Ludzie komentują ten news na forum

4. Komentarze z forum wyświetlane są na stronie, z której pochodzi news (www.rapgra.com)

System stoi na autorskim CMS (przekleństwo), forum na IPB 3.0.4.

Wiem, że takie mniej więcej rozwiązanie było dostępne pod IPB 2.x.x, ale nie widzę, żeby było gotowe pod 3.

Ktoś miał z tym do czynienia? Jakieś rozwiązanie znacie, polecacie?

Pozdrawiam

Prowadzę Rap Forum

• Manager
Opublikowano

Witamy na forum! :)

W kwestii formalnej to przeniosłem Twój temat do tego działu, gdyż tutaj lepiej pasuje.

Cóż, obecnie na pewno jest dostępna opcja 'zasysania' newsów przy pomocy RSS na forum, bo to standardowa opcja znajdująca się w: ACP > Fora > RSS Import

Natomiast w przypadku pobierania na stronę postów z tematów w formie newsów, no to trzeba napisać taki kod do obsługi tego. Jak już napisałeś masz autorski system CMS, więc musi zrobić to osoba, która go zna od strony kodu. My możemy służyć pomocą w razie pytań, bądź problemów w trakcie pisania takiego kodu. :)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Hej,

A w momencie, w którym strona stanie na typo3 lub innym ogólnodostępnym CMS? Bo szczerze mówiąc nie widziałem takich rozwiązań gotowych, a wydaje mi się, że taki mod pod konkretny CMS by się sprawdził :)

Prowadzę Rap Forum

Opublikowano (edytowane)

Ja proponuję skorzystać z tej klasy: IP.Board 3.0 SDK - > http://www.invisionmodding.com/index.php?showtopic=40427&st=0.

Aktualnie wykorzystuję tę klasę (+ dopisanie jej obsługi) oraz parę modyfikacji w silniku forum (dosłownie 3 linijki w klasie classPost - > classPost.php) do komentarzy pod artykułami w serwisie. Sam temat z komentarzami na forum tworzony jest dopiero przy pierwszym komentarzu( po stronie frontu) - ale nie widzę żadnych przeszkód aby ten temat był tworzony przy dodawaniu news'a ( to w twoim przypadku - i już nie trzeba korzystać z rss import).

Takich kodów nie pisze się w parę minut i na pewno nie 'na kolanie'. Potrzeba czasu, wiedzy..

Tu się zgadzam, że napisanie obsługi tej klasy trochę mi zajęło - ale to głównie przez brak wiedzy na temat samego silnika forum - reszta poszła z tutoriali.

Edytowane przez LukiQ

Pozdrawiam

Łukasz