Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam na forum zainstalowane różne modyfikacji (w tym również DawPi).

Obecnie menu wygląda tak:

post-326-1258390544,506_thumb.png

Chciałbym aby tylko zarejestrowani i zalogowani użytkownicy mogli widzieć napis Statystyki i Shoutbox

W edycji szablonu global_board_header dla Shoutbox wprowadziłem coś takiego:

<if="$this->ipsclass->member['id'] AND ( $info['mid'] != $this->ipsclass->member['id'])">
       <a href="{$this->ipsclass->base_url}autocom=shoutbox">Shoutbox</a>
</if>

Czy to jest poprawny kod? Może wystarczy tylko taki:

<if="$this->ipsclass->member['id'] ">
</if>

Ale np linku już do Statystyki nie ma w tym bicie, zamiast tego jest sekcja która wyświetla linki do componentów.

<if="$component_links != """>
			{$component_links}
		</if>

Jak ją wstawię pomiędzy warunek

<if="$this->ipsclass->member['id'] AND ( $info['mid'] != $this->ipsclass->member['id'])"></if>

To jako gość nie widze wtedy linku do Tagi, Statystyki, Blogi, a chciałbym żeby tylko link do Statystyki był niewidoczny dla gości. Jak to zrobić?

46279b204b.png

Rozwiążemy dla Ciebie każde zadanie z matematyki: http://matma4u.pl

• Manager
Opublikowano

Do zablokowania wyświetlania linka do shoutboxa dla niezalogowanych użytkowników wystarczy to:

</if>

Jednak w przypadku komponentów sprawa się komplikuje, ale i na to jest rozwiązanie.

Otwórz plik: sources/classes/class_display.php

Znajdź:

foreach( $_tmp as $data )
   		{

Dodaj poniżej:

if( $data['com_filename'] == 'nazwa_pliku_z_components_public' )
    		{
				continue;
			}

Zapisz i wyślij.

Oczywiście kwestia zmiany nazwy nazwa_pliku_z_components_public na nazwę pliku odpowiedzialnego za wyświetlanie statystyk.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Ok, dziękuje za pomoc. W międzyczasie wymyśliłem jeszcze jeden sposób. Otóż w ACP wybieramy menu Admin a następnie z kolumny po lewej Zarządzaj Komponentami

Pojawi się strona ze wszystkimi zainstalowanymi komponentami. Szukamy interesujący nas komponent i z menu wybieramy Edytuj komponent

Ja potrzebowałem edytować (DP23) Show Thanks Statistics v1.1. Pojawia się kolejna strona z ustawieniami dla wybranego komponentu. Nas interesuje ta część:

post-326-1258441035,1321_thumb.png

W polu Tytuł w belce usuwamy słowo Statystyki i zatwierdzamy zmiany. W tym momencie z menu zniknie nam odnośnik do Statystyki. Podobnie zrobiłem w przypadku Shoutbox - jako że chciałem by odnośnik do tych dwóch modułów widzieli tylko zarejestrowani użytkownicy.

W kolejnym kroku przechodzimy do menu Wygląd i dla wybranego skina wybieramy opcję Edytuj Szablon HTML. Następnie klikamy w All Global HTML i edytujemy bit global_board_header

Szukamy w nim tego fragmentu kodu:

<!--ipb.rightlinks.start-->
	<div id='submenu_right'>

Po nim wpisujemy:

<a href="{$this->ipsclass->base_url}autocom=stats">Statystyki</a>
</if>

Zapisujemy i to wszystko.

Oczywiście jak ma wyglądać link do danego modułu dowiadujemy się podczas edycji danego komponentu. Jest to pole Link główny URL zaraz nad Tytuł w belce

Np dla Statystyki {ipb.base_url}autocom=stats (nas interesuje tylko wyróżniona część)

46279b204b.png

Rozwiążemy dla Ciebie każde zadanie z matematyki: http://matma4u.pl

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.