Skocz do zawartości

ROZWIĄZANY: Import bazy z 2.3.6. do 3.0.4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Mam wersję działającą 2.3.6 i do tego na próbę upgradowałem jej kopię do 3.0.4. Wszystko pięknie, tylko że do pełnego upgradu, spolszczenia i dopracowania wersji 3.0.4 do ostatecznego kształtu trzeba wykonać jeszcze sporo dodatkowych czynności (spolszczenie, jakieś tam ustawienia, dodatkowe skórki bla bla bla). Wykonałem je i znowu wszystko działa. Teraz chciałbym ostatecznie przejść na wersję 3.0.4 jak najmniej się przy tym męcząc, ale sytuacja jest taka:

- mam wersję 2.3.6 z aktualną bazą (serwis cały czas działa)

- mam wersję 3.0.4 z bazą sprzed kilku dni

Nie chcę znowu uruchamiać instalatora i wszystkiego robić od nowa. Jak zaimportować do 3.0.4 bazę danych z 2.3.6 tak żeby pozostały ustawienia, ale pojawiły się nowe posty itd? Czy to się w ogóle da zrobić jakoś automatycznie?

Z góry dzięki za pomoc,

DM

• Manager
Opublikowano

Witamy na forum!

Myślę, że mógłbyś to wykonać w pewien sposób, jednak może on zrodzić problemy. Oczywiście nie jest to ani pewne ani wykluczone i wg mnie dla pełnego spokoju powinieneś wykonać konwersję standardowo, a potem jeszcze raz ustawić wszystko.

Jeśli jednak chcesz się trochę pomęczyć i spróbować to zrobić wg Twojego zamysłu, to usuń wszystkie dane z tabeli ibf_upgrade_history wg pola upgrade_version_human powyżej wartości tamże 2.3.6, czyli te:

post-1-1258464970,9673_thumb.png

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• Manager
Opublikowano

Tak, forum tak będzie myśleć. Daje tyle, że można wykonać aktualizację.

Zapomniałem dopisać, by usunąć zawartość tabel z postami i tematami, użytkownikami.

Pamiętaj: nie jest to autoryzowana przez IPS ani przeze metoda na coś takiego. Wszystko co robisz, to na własną odpowiedzialność. Pamiętaj o stworzeniu kopii zapasowej.

---

Opublikowano

Spokojnie, mam chyba z 10 kopii zapasowych. Poza tym cały czas rozmawiamy o operacjach na testowym forum i testowej bazie (kopia oryginału, tyle że sprzed paru dni).

W takim razie chyba zrobie normalny upgrade jeszcze raz, bo to się faktycznie może źle skończyć. Myślałem, po prostu że jest jakiś skrypt do importowania, albo coś podobnego.

Dzięki za pomoc.

Pozdrawiam.

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.